Bütçe Görüşmelerinde Taleplerini Bakana İletti

Plan Bütçe Komisyonu AK Parti Üyesi Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, Sağlık Bakanlığı;’nın 2020 bütçesi görüşmelerinde Düzce’de ihtiyaçları bakana sıraladı ve taleplerde bulundu. Ayşe Keşir; Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’dan Acil ve Yoğun bakım yatak sayısının artırılmasından ambulans ihtiyacına kadar birçok ihtiyacı talep ederken özellikle Muncurlu Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi için ise ayrı bir yönetim oluşturulmasını gerektiğini dile getirdi.    

Sağlık Bakanlığı’nın 2020 yılı bütçe kanun teklifinin görüşüldüğü oturumda söz alan AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir ilin sağlık sorunlarını gündeme taşıdı. Muncurlu’ya ayrı yönetim istedi Düzce’de Acil ve Yoğun Bakım servislerinde yatak sayılarının arttırılması gerektiğini belirten Keşir, kadın doğum alanındaki uzman hekim eksikliğine de dikkat çekti.    Keşir, ayrıca Muncurlu Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’ne ayrı bir yönetimin atanması talebinde bulundu.   Düzce’nin çok hızlı göç alan bir il olduğunun altını çizen Keşir, uzman hekim branşlarının planlanmasının biraz daha dikkatli yapılması gerektiğini kaydederek “Ambulans sayımız 38 oldu. Kent ortalamamız 5,1, kırsal ortalamamız ise 12,2. Uzman hekim kadrolarının orta ve uzun vadede planlanmasını önemsiyorum. Sayın Bakanımız göreve yeni başladığında, şehrimin kadın doğum hekim ihtiyacını kendisine aktardık. Kadın doğum uzman hekimliğini seçen gençlerin sayısı çok az ve benim gibi başka illerin de yaşadığı bu ve benzeri sorunlar, uzman hekim branşlarının planlamasının biraz daha dikkatli yapılması gereğini ortaya koyuyor” dedi.  

Düzce’de Acil ve Yoğun Bakım servislerinde yatak sayılarının arttırılması gerektiğini vurgulayan Keşir şöyle devam etti: “Acil ve yoğun bakımların yatık sayılarının artırılması gerekiyor. Biz ilimizde son birkaç ayda hem Düzce Merkez Devlet Hastanesinde hem de Akçakoca Devlet Hastanesinde acil servisimizi Bakanlığın verdiği destekle genişlettik. Çok yakın zamanda özellikle Akçakoca Hastanemizin genişleyen servisini hizmete alacağız. Ama yoğun bakım acil servis ünitelerinde ilave yatak desteğine ihtiyacımız var”

Ayşe Keşir, Muncurlu Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’ne ayrı bir yönetimin atanması talebinde bulunarak; “100 yataklı Muncurlu Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi ve Düzce Atatürk Devlet Hastanesi  tek başhekimlikle ve tek idareyle yönetiliyor. Muncurlu Hastanesi’nin ayrı bir yönetimi olması konusunu özellikle talep ediyoruz” diye konuştu.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
18.11.2019
12:38

haber başlığındaki Ayşer Keşir kafiye olsun diye mi yazıldı acaba

Katılıyorum   Katılmıyorum
%53,46
Düzceli


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.