İYİ Parti İl Başkanından Açıklama

İYİ Parti İl Başkanından Açıklama

İYİ Parti İl Başkanı Yunus Özay Er, Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü'nün, önceki dönem belediye başkanlarının yaptığı gereksiz harcamalarla ilgili açıklamasını değerlendirdi.

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, geçtiğimiz günlerde Sözcü gazetesine yaptığı açıklamada önceki dönem belediye başkanlarının yaptığı harcamalara değinmiş ve belediyelerde savurganlık ve sömürünün yüksek oranda görüldüğünü belirtmişti.

İYİ Parti İl Başkanı Yunus Özay Er, Başkan Özlü’nün sözleri üzerine konuyla ilgili açıklamada bulundu.

"Somut adım atılmasını bekledik"

İl Başkanı Er konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada şöyle konuştu:

“İYİ Parti Düzce teşkilatı olarak Belediye Başkanı Sayın Dr. Faruk Özlü'nün geçtiğimiz günlerde basına düşen açıklamalarını tüm Düzceliler gibi dikkatle takip ettik.

Sözcü Gazetesine yansıyan ve kendinden önceki AK Partili Düzce Belediye Başkanlarını ve hizmet sürelerinde yaptıkları belli başlı yatırım ve harcamaları irdeleyen açıklamalarını, Yağlı Güreş  Sahasının verimsizliği, harcamalarda yaşanan savurganlığı , kendisinin 51 bin TL’ye yaptırdığı  ama önceki dönemde 1.8 milyona mal olan Ramazan eğlencesini, tüm Düzceliler gibi biz de okuduk.

Ve hatta somut adım atmasını bekleyip, basına düşen bu açıklamanın biraz zaman geçmesini bekleyerek  ne tip adımlar atılacağını görmek istedik" dedi.

"Yerel seçimler döneminde dile getirmiştik"

Er, "Oysaki Biz, İYİ Parti Düzce Teşkilatı olarak,  bu bahsi geçen hususları ve hatta daha da fazlasını bundan 1,5 yıl kadar önce yerel seçimler döneminde dile getirmiş, seçim sonrasında Belediye Meclisinde ilgili harcamaların incelenmesi için komisyon kurulmasına vesile olan partilerden biri olmuştuk. Parti yetkilileri olarak Sayın Özlü ile gerçekleştirdiğimiz görüşmelerde de kaygılarımız genel manada son yaptığı açıklamadakiler ile benzer nitelikte idi. Aradan geçen 1,5 yiyllik zaman diliminde Sayın Başkanımızın da bizimle aynı kaygı ve düşüncelere sahip olduğunu görmekten açıkçası hem mutlu olduk hem de ilgili harcamaların ‘bağımsız’ bir denetim şirketince incelenmesi teklifimizi tekrardan kendisinin Düzce halkı adına gündeme alabileceğini düşündük. Sayın Başkanımızın basına yansıyan açıklamalarının yapılan harcamalar ve ihaleler bazında suç unsuru içerip içermediğinin incelenmesi için de Düzce halkının haklarını savunmak için Savcılarımızı da göreve çağırıyoruz. İstiyoruz ki bir haksızlık ve usulsüzlük var ise cezalandırılsın, yok ise de bu kente belediye başkanlığı yapmış hiç kimse töhmet altında kalmasın. Tüm talebimiz bu yöndedir" dedi.

"Başkanın verdiği beyanat son derece önemlidir"

Başkan Er, "Üzüldüğümüz nokta ise, ilgili konulara  Sayın Belediye Başkanı ile aynı noktadan bakıyorsak neden 1,5 yılın heba olmasıdır ki, bu hususta da takdiri Düzce halkına bırakıyoruz.

Sonuç olarak, Sayın Başkanın verdiği beyanat son derece önemlidir. Şahsım ve Düzceliler adına teşekkür ediyorum. Fakat bu noktaların daha fazla muğlak bırakılmaması  ve kendisinden önceki belediye başkanlarının da töhmet altında kalmaması adına, Başkanımızı  daha ‘ somut’ adımlar atmaya ve ilgili hesapların incelenmesinin bağımsız yargı çerçevesinde yapılmasının önünü açmaya çağırıyoruz" dedi.

Haber: H. DURNA


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
15.08.2020
15:29

Millet ittifakını eleştirenier çok basit kelimelerle muhalefet yaptığını zannediyorlar. ne imiş efendim pkk, fetö ve diğer terör örgütlerinin ismini kullanarak halkı yanlış bilgi aktarma gayretindeler. Bu örgütler ile baglantılı olanlar kendilerini açığa çıkarmamak için hep aynı sözlerle konuşuyorlar Oysa biraz vicdan ve biraz da dürüst olmak lazım. Siyaseti dğru kavrarsak hepimizin menfaat var. bu ülke hepimizin. Oy alalım diye yanlış siyaseti yapanları ödüllendirirsek terör örgütlerinin işine gelir. Türkiye düşmanları her an hazırdır. Bunlar ülemizin siyasi ve ekonomik olarak zayıf zamanları beklerler. Millet olarak doğru siyaseti yapanları anlamamız lazım. Türk Milletini gücünü bölerek parçalayark azaltabilirler. Bunun farkında olup birlik ve beraberliğimiz kast edenlere fırsat vermemeliyiz.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%62,94
düzceli
7.08.2020
14:10

kılavuzu karga olanların İyi partide işi yoktur. İyi partinin kılavuzu Atatürk ilkeleri ve devrimleridir. Bu ilkeler iyi partinin rehberidir. İyi partide yer alabilmek için ahlak ve doğruluk esastır. Karalama siyaseti iyi partinin işi değildir. İşini doğru yapan ve çalışkan arkadaşların her zaman iyi partide yer aldığını görüyoruz.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%56,70
düzce iyileri
23.07.2020
12:15

kem söz akçe sahibinindir. İyi parti il başkanı evet çok akıllıdır. İyi siyaset yapıyor. Akıllı hareket ediyor. Düzce halkı da takdir ediyor.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%59,43
düzce iyileri
17.07.2020
17:09

İl başkanı iyi niyetli muhalefet uyarılarını yapıyor. Bu uyarılar da kin ve öfke dili kullanmıyor. Kavgacı değil, medeni bir şekilde uyarılarla katkı yapıyor.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%56,07
düzce iyileri
1.07.2020
15:05

Düzce iyi parti il başkanı yunus Özay er Düzce'lidir. Düzce için çok proje üreten ve siyasete yön verme kabiliyetine sahip eğitimli vve donanımlı siyeset insanıdr. Siyasete ve partiye katkısı olmayan insanlar ile dedikodularla iş yapmadığını görüyoruz. Düzce için inşallah iyi şeyleri yaparlar.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%64,92
İYİLER
27.06.2020
11:30

iki yıl öncesine kadar düzceyle işi olmamış.Şimdi düzceden düzcelilikden bahsediyor.Partisinde kendine muhalif herkesin üstünü çizmeye calışan biri haktan hukukdan bahsediyor.Bu siyaset eskidi artk.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%89,66
aziziye
25.06.2020
16:08

AKIL, bigi, beceri ve düşünce sisteminin tam merkezindedir. İyi parti Düzce il başkanı tüm bu unsurlara sahiptir. Ortaya koyduğu icraatlar bunun göstergesidr.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%59,57
düzce iyileri
25.06.2020
12:26

bir yıl önce düzce il parti teskilatı konu ile ilgili önerge vererek belediye meclisinde konuyu tartışmaya açmış oy birliği ile yolsuzluk araştırma komisyonu kurulmuştu. Bu komisyon toplanamadan iptal edildiğini duyduk. Başkan Faruk Özlü o komisyonun neden dağıldığını açıklaması lazım. Bugün iyi parti başkanın açıkladığı, o komisyonun yapamadığını belediye başkanının gündeme getirmesinin önemine değiniyor. Doğru yapıyor.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%65,20
düzceli
22.06.2020
17:10

Sayın başkan gereğini yaptı....sıra savcılarda....

Katılıyorum   Katılmıyorum
%62,28
Duyarlı
22.06.2020
16:26

sayın er, özlüde yanlış yapıyor sezde, özlü keleş başkanken kendisi bakandı, ilindeki bir olumsuzluğun takibini yapabilirdi , haberi olduğundan eminim, neden o zaman müdehale etmedide şimdi ortaya attı. Size gelince, sizde bir çok olayda olduğu gibi bu konularıda biliyordunuz neden o zamanlarda gündeme getirmedinz, şimdi başkanın sözlerini incelenmesi gerektiğini söylüyorsunuz, sizinki şimdi bence parti içi kızıştırmaya yönelik bir hareket değilmi acaba. DÜZCE HEPİMİZİN, DOĞRUSUYLA YANLIŞIYLA TARTIŞILIP DOĞRUYU BULMAK GEREKİR ORTALIĞI KARIŞTIRARAK DEĞİL

Katılıyorum   Katılmıyorum
%42,11
DÜZCE HEPİMİZİN
22.06.2020
15:28

Kılavuzu karga olanın burnu şeyden çıkmazmış. Çok akıllı akıl dağıtıyor.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%92,91
Serap Ayyıldız


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.