İl Başkanı Er Gündem’in Konuğuydu

İl Başkanı Er Gündem’in Konuğuydu

İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er, Cuma akşamı Düzce TV’de yayınlanan Gündem Programının konuğu oldu. İlçeleri karış karış gezerek vatandaşlarımızın sorunlarını dinlediklerini belirten İl Başkanı Er, belediye meclisinde bulunan üyelerinin Real Madrid gibi olduğunu ve onlarla çalışmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdiği programda, Düzce’nin sorunlarına da değinerek çözüm öneririlerini paylaştı.

İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er, Gündem programının bu haftaki konuğu oldu.

Programda Düzce’nin içinde bulunduğu borçlar, yaşanan sağlık sorunları, belediye meclis üyelerinin başarılı çalışmalarına değinen İl Başkanı Er, “Düzce’de üye sayımızı çok ciddi oranda artırdık ve daha da yukarılara çekmeye çalışıyoruz” ifadelerinde bulundu.

“Umarım Düzce bu makus talihinden kurtulur”

İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

 “Düzce Belediyesi bir önceki döneme kıyasla daha farklı bir meclis kompozisyonuyla çalışıyor. Düzce’nin son 25 senedir çok alışık olmadığı bir zen bu. Muhalefetin meclis içerisinde yer almasını ben halka bu işin idrak edilmesi açısından çok önemli bir konu olduğunu düşünüyorum. Renkli bir belediye meclisi, üretken bir meclisle karşı karşıyayız. Muhalefet gerek biz gerek CHP gerekse de MHP çok etkin çalışıyorlar. O açıdan iyi. Belediye açısından baktığımızda belediye seçimleri öncesinde ortaya konulan bir vaat, yaratılan bir algı var. Yapılan vaatlerin gerçekleştirilmesini, yaratılan algının somut manada insanların önüne konulmasını bizde merakla bekliyoruz. Şu ana kadar çok fazla vaat edilen projelerle alakalı somut adım atıldığını düşünmüyorum ben. Ama umarım atılır. Umarım Düzce bu makus talihinden kurtulur diye umut ediyorum. Bunun için biz muhalefet partisi olarak, İYİ Parti olarak elimizden gelen katkıyı sunduk, sunmaya da devam edeceğiz. “

“Meclis grubumuz Real Madrid gibi”

İYİ Parti Meclis üyelerini Real Madrid ekibi gibi olduğunu değerlendirerek konuşmasına devam eden İl Başkanı Er, şöyle devam etti:

“Benim bir tabirim var İYİ Parti grubunun meclis üyeleri için, gönül isterdi ki çok daha fazla üye sokabilelim ama halkımız böyle takdir etti. Toplantılarımızda belediye meclis üyelerimizde bizim belediye meclis grubumuzun Real Madrid gibi olduğunu söylüyorum.  Hakikaten onlar alanlarında çok değerli insanlardan müteşekkir bir grubumuz var. Ben il başkanı olarak kendileriyle çalışmaktan büyük mutluluk duyuyorum.”

“Bütün partiler buna tamam dediler”

Düzce Belediyesi’nde 2015-2019 döneminde yapılan borçların incelenmesi amacıyla İYİ Partili meclis üyeleri tarafından verilen komisyon kurulu önergesi hakkında konuşan Er, “Bütün partiler bunu onaylamıştı” dedi. Er, konuşmasına şöyle devam etti:

“Nisan ayından itibaren belediye meclis üyelerimizin verdiği önergeler vardı. Burada hiçbir siyasi amaç gütmedik biz istedik ki doğrular yanlışlar ortaya çıksın. Çünkü Faruk Bey’in yönetim kadrosunun vurguladığı çok ağır bir borç yüküyle karşı karşıya Düzce Belediyesi. Bu borç yükünün neden kaynaklandığı insanlarımız bilsin istedik biz. Bizim burada siyasi bir amacımız yok. Siyasi bir amacımızın olmadığı zaten 2014-2019 döneminin incelenmesiyle alakalı kurulan komisyon kararının belediye meclis toplantısından oy birliğiyle geçmesinden de algılayabiliriz. Bütün partiler buna tamam dediler. “

“Düzce’de çok ciddi bir sağlık problemi var”

Düzce’nin en büyük sorunları arasında yer alan sağlık alanındaki sorunlara da değinen İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Bizim sağlıkla alakalı sorduğumuz toplamda 28 soru var. Bunların açıklanması gerekiyor önce. Kalp krizleriyle alakalı bir durum yaşandığı andan itibaren yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla ilgili uzmanlarımızla beraber bu konuyla alakalı olarak çalışırken tam bir çalışmayı olgunlaştırdığımız noktada bahsetmiş olduğumuz gibi babamla alakalı bir sıkıntı yaşadım. Benim konuyu daha ciddi anlamda idrak etmeme sebep oldu bu olay. Bu konuyla ilgili bir çalışma yaptık ve bunu da kamuoyuyla paylaştık. Sorularımızı sorduk henüz bir yanıt alamadık. Gelen cevapları kamuoyuyla paylaşacağız. Ben şöyle bakıyorum olaya, biz muhalefet partisi olarak kötü çocuk olmaya razıyız. Bunu gündeme getirmek için ulusal manada bir çözüm üretebilmek için ben avazım çıktığı kadar bağırmaya razıyım. Çünkü bu çok ciddi bir problem. Burada iktidarı ile muhalefeti ile bu sorun hepimizin sorunu. İnsanlara sağlıklı yaşam sunamadıktan sonra siyaset yapmanın da bir manası kalmıyor. Bizim amacımız burada topluma bir şeyler katabilmek. Düzce’de çok ciddi bir sağlık problemi var. Sağlık problemi yokmuş gibi davranmak, sağlıkla alakalı yapılan eleştirilerden rahatsız olmak gibi asla biz bunu kişiselleştirmedik. 60 kişilik kadro açıldığı söylendi fakat bu doktorlar kaç tanesinin Düzce’ye geldiği, kaç tanesinin göreve başladıktan sonra beğenmeyip terk ettiğiyle alakalı kamuoyunun bilgi sahibi olması gerektiğini düşünüyorum.”

Haber: H. DURNA


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
23.11.2019
00:55

Sizin meclise üye sokma ihtimalinz bile olmazdı CHP olmasaydı. Halkın teveccühü dediğiniz şey şu: BU HALK SONRADAN TOPLAMA VE PARTİLİ OLMAYAN YADA GEÇMİŞTE BİLİNEN VE UYGUN GÖRÜLMEYENLERİ TEKRAR SAHAYA SÜRENLERİ CEZALANDIRMIŞTIR. BUNU BÖYLE ALGILARSANIZ SONUCA GİDERSİNİZ. YOKSA İLK SEÇİMDE TABELA PARTİSİ OLURSUNUZ.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%51,63
Kemalettin KONCA
22.11.2019
17:37

İyi Parti iyi işler yapıyor. Düzce'de sesi duyulan parti oldu. İnşallah böyle devam ederler yararlı işler yaparlar.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%50,22
düzceli


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.