1,5 Milyon Liralık Bütçe Onaylandı

1,5 Milyon Liralık Bütçe Onaylandı

1,5 Milyon Liralık Bütçe Onaylandı

Mevsimlik Tarım İşçileri Projesi (METİP) kapsamında talep edilen 1.5 milyon liralık bütçe onaylandı. Konuyla ilgili açıklamada bulunan AK Parti İl Başkanı Mustafa Keskin, bütçenin tarım işçilerinin hijyen, sağlıklı ve çalışma alanlarında uygun şartların sağlanması için kullanılacağını söyledi.

Düzce’de mevsimlik tarım işçilerinin uygun şartlarda çalışabilmeleri için AK Partili milletvekilleri tarafından talep edilen proje bütçesi onaylandı.

Mevsimlik Tarım İşçileri Projesi (METİP) kapsamında Yığılca ilçesine gelecek olan mevsimlik tarım işçilerinin hijyen, sağlıklı ve çalışma barışına uygun şartların oluşumu için kullanılacak olan 1 milyon liralık bütçenin onaylandığını AK Parti Milletvekili Mustafa Keskin verdi.

İl Başkanı Keskin yaptığı açıklamada, 1 milyon liralık desteğin yanı sıra, daha önce Düzce merkez için verilen projenin onaylanan 500 bin TL’lik bütçesinin de bu yıl Düzce merkezde aynı hizmetler için kullanılacağını duyurdu. Keskin konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Mevsimlik Tarım İşçileri Projesi (METİP) kapsamında Yığılca ilçemiz için talep ettiğimiz ve bir süredir Ak Parti Düzce Milletvekillerimiz Ayşe Keşir ve Fahri Çakır ile birlikte takibini yaptığımız proje bütçesi 1 milyon TL olarak onaylandı. Proje, Düzce’ye gelecek olan mevsimlik tarım işçilerinin, özellikle koronavirüs ile mücadele zamanında daha da büyük önem kazanan, hijyen, sağlıklı ve çalışma alanlarında uygun şartların oluşumu için kullanılacak.
Proje ile;
Geçici Yerleşim Alanları (kurulacak çadırlar, ortak kullanım alanları, altyapı, temiz içme suyu ve faturalar) için 950 bin TL
 Sosyal Hizmetleri (kreş vb.) için 5 bin TL
 Eğitimleri (işçi sağlığı ve güvenliği, halk eğitim kursu, çocuk hakları eğitimi, okul malzemesi ve kılık kıyafet) için 42 bin TL
 Diğer Hizmetler için 3 bin TL olmak üzere, toplam 1 milyon TL onaylanmıştır.
Ayrıca, daha önce Düzce merkez için verdiğimiz projenin onaylanan 500 bin TL’lik bütçesi de bu yıl Düzce merkezde aynı hizmetler için kullanılacaktır. 2020 fındık hasadının bereketli geçmesini temenni eder Düzcemize hayırlı olmasını dileriz.”


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
19.06.2020
17:06

Sayın Keskin Milletvekili mi İl başkanı mı ....

Katılıyorum   Katılmıyorum
%57,49
Yorumsuz


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.