Belediye İhtiyaç Sahiplerinin Yanında

Belediye İhtiyaç Sahiplerinin Yanında

Belediye İhtiyaç Sahiplerinin Yanında

Düzce Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü 2019 Nisan ayından bugüne kadar yürütülen yardım çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Faaliyetler kapsamında ihtiyaç sahibi ailelere giyimden, gıdaya, kişisel bakımdan ev temizliğine kadar birçok alanda yardımlar ulaştırıldı.

Düzce Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, sisteminde kayıtlı olan ihtiyaç sahibi aileleri yalnız bırakmıyor. Her türlü ihtiyaçlarını karşılamak üzere projeler geliştiren Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekipleri, bu çalışmalar kapsamında gıdadan, giyime, kişisel bakımdan ev temizliğine kadar birçok alanda hizmet sunuyor.

65. Hükümet Bilim, Sanayi, Teknoloji Bakanı ve Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü'nün göreve geldiği Nisan 2019 tarihinden bu yana yapılan çalışmalar hakkında faaliyet raporu hazırlayan Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü raporda şu ifadelere yer verdi:

"Nisan 2019'dan bu yana 7 bin 620 aileye sıcak yemek servisi yapılmıştır. EVSAD hizmeti kapsamında 433 aileye 622 kez öz bakım hizmeti, 92 aileye 528 kez ev temizliği hizmeti verilmiş, ikinci el eşya kampanyası kapsamında 20 aileye çeşitli ev eşyası yardımında bulunulmuştur. Ayrıca 5 aileye yatağa bağımlı hastalarına bakımı kolaylaştırmak amacıyla öz bakım eğitimi düzenlenmiştir. Hayır çarşısı kapsamında verilen hizmetlerle ihtiyaç sahibi 1483 aileye gıda kolisi yardımı yapılmıştır. Aynı şekilde ihtiyaç sahibi 912 kişiye Ramazan Bayramı nedeniyle kıyafet dağıtımı yapılmış, 807 kişiye ise Giysi Kumbaralarından çıkan ikinci el kıyafet yardımı yapılmıştır. Yeni doğan bebekler için hazırlanan ?Yeni Doğan Paketleri'nden 260 aileye ulaştırılmış, şehir merkezinde bulunan Bebek Emzirme Kabinleri için 211 kişinin kaydı yapılmıştır. Ramazan ayında düzenlenen mahalle iftarları ile toplam 35 bin 800 kişilik iftar davetleri gerçekleştirilmiştir."


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.