Sarıkaya Mağarasında Eksiklikler Giderilecek

Sarıkaya Mağarasında Eksiklikler Giderilecek

Bir milyon 68 bin 815 lira bütçe ile mağaranın elektrik altyapısı, iç aydınlatma sistemi, yürüyüş platformları, çevre düzenlemesi gibi eksikler giderilecek. Böylece Sarıkaya Mağarası’nın turizm cazibesinin arttırılması hedefleniyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Ankara Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü tarafından I. derecede sit alanı olarak tescillenen ve Batı Karadeniz Bölgesinin en büyük mağarası olan Sarıkaya Mağarası için çalışmalar sürüyor.

Mağaranın turizm altyapısının güçlendirilmesine yönelik MARKA’nın 2019 Yılı Kültür ve Turizm Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında, Vali Dr. Zülkif Dağlı koordinasyonunda, Düzce İl Özel İdaresi tarafından hazırlanan “Sarıkaya Mağarası Turizm Altyapısının İyileştirilmesi Projesi” teknik ve mali değerlendirme neticesinde karşılıksız mali destek almaya hak kazandı. Vali Dağlı’nın talimatı ile yürütülen projenin uygulanması ile Sarıkaya Mağarasına elektrik altyapısının ulaştırılması, mağara içi aydınlatma sisteminin kurulması, mağara içi yürüyüş platformlarının inşa edilmesi, kapalı devre güvenlik kameralarının kurulması ve dış mekân çevre düzenlemesi yapılması gibi altyapı ve donanım eksikliklerinin giderilmesi ve bu sayede mağaranın cazibesinin arttırılması hedefleniyor.

Söz konusu projenin bütçesi bir milyon 68 bin 815 lira. bu meblağın 370 bin 441 liralık kısmı İl Özel İdaresinden, 698 bin 373 liralık kısmı ise Doğu Marmara Kalkınma Ajansından hibe olarak karşılanacak.


 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.