Şehrin Doğusu ve Batısı Birleşecek

Şehrin Doğusu ve Batısı Birleşecek

Düzce’nin son dönemde en çok tartışılan kavşağında sorun çözülüyor. Fiskomar Kavşağı ile ilgili olarak muhtarlar Karayolları 4. Bölge şefliği ile yaptığı görüşmeden tüp geçit kararı çıktı. Ancak öncesinde kavşak gelecek hafta içinde trafiğe açılacak.

Otoyol Bağlantı yolundan, Kalıcı Konutlar bölgesinden ve D-100 Karayolu’ndan gelen trafiğin kesiştiği ve büyük sorun olan FiskomarKavşağı geçtiğimiz aylarda belediye tarafından karayolları Genel Müdürlüğünün önerisi ile kapatılmıştı. Kavşağın Şehir merkezi ve Fevzi Çakmak Mahallesi istikametinin kapatılmasının ardından da başta Fevziçakmak Mahallesi olmak üzere birçok mahalle mağdur olmuştu.

Yaşanan mağduriyetlerin ardından harekete geçen Fevziçakmak Mahallesi Muhtarı Soner Günher ve Cedidiye Mahallesi Muhtarı Cemalettin Yesirci, Düzce belediye Başkan Dr. Faruk Özlü’ye mağduriyetleri dile getirmişlerdi. Belediye Başkanı Dr. Özlü’nün girişimleri ile Karayolları 4. Bölge Müdürü ile görüşme yapan Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Cengiz Tuıncer, muhtarlar Günher ve Yesirci’ye müjdeli haber karayollarında verildi.

Bu hafta içinde Fiskomar Kavşağı yeniden trafiğe açılacak. 2020 yılı başında ise Fevziçakmak Mahallesi’ni şehir merkezine bağlayacak olan tüp geçit projesine başlanacak. Böylece şehrin doğusu ile batısı Otoyol bağlantı yolu ile kapatılırken yapılacak tüp geçit ile yeniden açılacak.

Proje detayları hakkında bilgi veren Fevziçakmak Mahallesi Muhtarı Soner Günher;

“Şimdi arkadaşların bilgisi olmamasından dolayı böyle bir şeye kalkıştıklarını düşünüyoruz. Aslında eylem olmadı şu an.

Biz iki haftadır Ankara’ya gidip geliyoruz Düzce Belediye Başkan Yardımcı Cengiz Tuncer ile beraber ve Cedidiye Mahallesi Muhtarı Cemalettin Bey ile beraber. Bir sonuca ulaştık. Salı günü projenin çizimini gönderecekler ama haftaya Cuma gününe kadar bu yol açılacak.

Yolun açılacak olmasında belediye başkanımızın rolü büyük. Çok baskı yaptık karayollarına. Zaten buranın bir projesi var, bir ihalesi var. Alttan tüp geçit ile geçeceğiz. Aslında bunu söylememem gerekiyordu tam netleşmeden ama şimdi böyle söylentiler olaylar olunca söylemek zorunda kaldım. 7-8 ay içerisinde zaten burası kapanıp tüp geçit yapılacak. Bunun da haberini vermiş olalım.”

Cedidiye Mahallesi Muhtarı Cemalettin Yesirci, Dr. Faruk Özlü’nün katkılarıyla Ankara’da karayolları ile görüşme yaptıklarını belirttiği konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Karayollarının söylemiş olduğu söz; 2020 yılının sonuna kadar bir şekilde burayı ulaşıma açacaklarını beyan ettiler. Belediye Başkanımız Dr. Faruk Özlü’nün karayollarında büyük bir etkisi olduğunu oradaki yetkili olan arkadaşlar zaten izah ettiler. O yüzden Düzce halkının bu gereksiz laflara itibar etmemesi gerekir.  Çalışmalar ile iyi bir şekilde halkın hizmetine sunulması için ellerinden gelen çalışmayı yapacaklar. “

Haber: H.DURNA - S. AKYOL


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.