Belediyeden O İddialara Sert Yanıt!

Belediyeden O İddialara Sert Yanıt!

Düzce Belediyesi’nden İYİ Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen basın toplantısında ki iddialara sert yanıt geldi. Belediye tarafından yapılan açıklamada “Düzce Belediyesi personelini yönetime karşı kışkırtma, temsil yetkisini kaybetmiş eski bir sendikacının belediyemiz çalışma ahengini bozma gayretleri olarak değerlendirilmektedir” denilerek iddialar yalanlandı.

İYİ Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen basın açıklamasında, belediye personelinin maaşlarının geç ödendiği ve mesai ücretlerinin ödenmediği Eski Belediye İş Sendikasi Başkanı Erdoğan Kefeli tarafından iddia edilmişti. Kefeli açıklamasında ayrıca, personel performans değerlendirme çalışmaları sonrası 29 işçinin iş haddine son verildiğini açıklamıştı.

Bunun üzerine Düzce Belediyesi tarafından yapılan açıklama Erdoğan Kefeli tarafından ortaya atılan iddialar yalanlandı. Düzce Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, iddiaların asılsız olduğu belirtilerek 29 değil, 9 kişinin iş akdine son verilmiştir denildi.

Düzce Belediye Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Bugün, İYİ Parti Düzce İl Başkanlığının basın toplantısında gündeme gelen “İşçiler Hırsızlık ve Tacizle Suçlandı”, “ Baskı ve Tehdit Ne Zaman Meslek Sırrı Oldu?” şeklindeki yalan ve kışkırtıcı iddialara yönelik aşağıdaki açıklamanın yapılması gerekli görülmüştür.

“Düzce Belediyesi ve personeli arasında gerginlik çıkarma amacı taşımaktadır”

Her kurumsal firmada olağan akış içerisinde düzenlenen performans değerlendirme çalışmalarımız, kıymetli basın mensuplarına yanlış aktarılarak gerçek dışı ifadelerle Düzce Belediyesi ve personeli arasında gerginlik çıkarma amacı taşımaktadır. Kurumumuzun performansı doğrudan çalışanlarının disiplinine bağlıdır ve bu orantının korunması işveren olarak bizim sorumluluğumuz altındadır.

“29 değil, 9 kişinin iş akdine son verilmiştir”

29 kişinin işten çıkarılması ile alakalı ihtarların gönderildiği konusunda kamuoyunu yanlış yönlendirici ve infial yaratma amaçlı açıklamalar gerçeklikten uzak ve yalandır. Personelimizin gösterdiği çalışma performansı her iş yerinde yapıldığı gibi yasal mevzuatlar çerçevesinde denetlenmekte ve buna göre düzenleme yapılmaktadır. Buna göre; kurumumuzda çalışan 29 değil, 9 kişinin iş akdine son verilmiştir.

“Hiçbir çalışanımızın maaşı eksik veya geç ödenmedi”

Yeni yönetim ile birlikte başlayan Mali Disiplin Tedbirleri, kurum gelir ve gideri arasındaki dengeyi büyük ölçüde değiştirmiştir. Bu sistemin oturtulması sürecinde hiçbir çalışanımızın maaşı eksik kalmamış, takip eden ay bitmeden ödenmiştir.

“Mesai ücretlerini düzenli bir şekilde ödemekteyiz”

Mali kaynaklarımızı beklediğimiz seviyeye ulaştırmamız ile birlikte 2019 yılı Nisan ayından başlamak üzere mesai yapan değerli çalışma arkadaşlarımızın fazla mesai ücretlerini de düzenli bir şekilde ödemekteyiz.

“Düzce Belediyesi personelini yönetime karşı kışkırtma amacı taşıyor”

İYİ Parti Düzce İl Başkanlığının yaptığı açıklama Düzce Belediyesi personelini yönetime karşı kışkırtma, temsil yetkisini kaybetmiş eski bir sendikacının belediyemiz çalışma ahengini bozma gayretleri olarak değerlendirilmektedir.

Haber: H. DURNA


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.