7 Gün Boyunca Dondurucu Soğuklara Aldırış Etmeden Çalıştılar

7 Gün Boyunca Dondurucu Soğuklara Aldırış Etmeden Çalıştılar

Düzce’nin Gölyaka ilçesinde heyelana kapılarak Aksu Deresi’nde yuvarlanan kepçe operatörü Muhammet Yılmaz’ı bulmak için olayın gerçekleştiği ilk andan itibaren arama kurtarma ekipleri soluğu bölgede aldı. Kötü hava koşulları ve yoğun kar yağışına rağmen arama kurtarma ekipleri çalışmalarına aralıksız devam etti. Arama çalışmalarının 7. gününde çalışmalar devam ederken Muhammet Yılmaz’ın cansız bedenine arama kurtarma çalışmalarına gönüllü olarak katılan profesyonel rafting ekibi ulaştı.

Düzce 7 gün boyunca Düzce’nin Gölyaka ilçesinde heyelana kapılarak Aksu Deresi’nde yuvarlanan kepçe operatörü Muhammet Yılmaz’ı bulmak için seferber oldu.

Olayın gerçekleştiği ilk anda arama kurtarma ekipleri soluğu bölgede aldı.

AFAD, dalgıç timleri, jandarma, polis, Düzce Belediyesi, Düzce İtfaiye Müdürlüğü Sualtı ve Suüstü Arama Kurtarma Ekipleri, Düzce UMKE, Düzce Arama Kurtarma Ekibi (DAKE , rafting ekipleri, Kocaeli AFAD İl Müdürlüğü Balık Adam Timi, bazı sivil toplum kuruluşlarından alanında uzman 101 personel özverili ve aralıksız bir şekilde Muhammet Yılmaz’ı bulmak için yoğun bir çalışma gerçekleştirdi.

7 gün boyunca süren dondurucu soğuklar ve kar yağışına rağmen Muhammet Yılmaz’ı ailesine ulaştırabilmek için özveriyle ve gayretle arama çalışmalarını sürdüren ekipler, zaman zaman ateş yakıp ısınmaya çalıştılar.

Düzce Belediyesi İtfaiyesi Sualtı ve Suüstü Arama Kurtarma ekipleri Muhammet’i bulmak için dondurucu soğuklukta olan Aksu Deresinde çalışmalarını aralıksız sürdürdü.

Bölgede bulunan profesyonel raftingciler de gönüllü olarak arama kurtarma çalışmalarına katıldı. Arama çalışmalarının 7. gününde Muhammet Yılmaz’ın cansız bedenini soğuğa aldırış etmeden geçilmesi zor dağ bayır dere ve kanyonlarda birçok kaza tehlikesi atlatarak buz tutmuş taş ve topraklar da her yeri didik didik arayan profesyonel rafting ekibi buldu.

Düzce İl Rafting Temsilcisi Birol Tepe, arama çalışmaları sonrası yaptığı açıklama,  7. günde kayıp kepçe operatörü Muhammet Yılmaz kardeşimizi günlerdir arama çalışmaları sonucunda cansız bedenine ulaşmak bize rafting ekibimize ve kardeşlerime nasip oldu. Acının insanı mutlu edeceğini hiç düşünmezdim.!
Acımız büyük ama en azından ailesinin ve sevenlerinin ziyaret edeceği bir mezarı oldu. Rabbim taksiratını affetsin. Başta ailesi, Gölyaka ve Düzcemizin başı sağolsun. Ruhu şad, mekanı cennet olur inşallah” dedi.

Haber: H. DURNA


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
11.02.2020
21:28

O saha da afet gönüllüleri derneği de vardı ulusal arama kurtarmada. Niye bunların isimleri zikredilmiyor ben çok merak ediyorum

Katılıyorum   Katılmıyorum
%50,00
Tarık mert


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.