Sanayi Çarşısıyla İlgili Yeni Gelişme!

Sanayi Çarşısıyla İlgili Yeni Gelişme!

Uzun yıllardır taşınması planlanan ve şehrin genişlemesiyle birlikte çarşının tam ortasında kalan Sanayi çarşısının taşınmasıyla ilgili yeni gelişmeler gündeme geldi.

Şehrin tam ortasında kalan Sanayi çarşısının kentsel dönüşüm ile taşınacağı gündemde.  

Düzce Belediyesi, TOKİ ile yaptığı görüşmelerde konuyla ilgili mutabakat sağladı. Alınan bilgiye göre, TOKİ aracılığı ile yeni sanayi sitesine yakın bölgede önce sanayi esnafları için uygun işyerleri inşa edilecek.

İşyerlerinin yapımı tamamlandıktan sonra, öncelik kiracı esnafına tanınacak ve eski Sanayi Çarşısı’nın taşınmasına başlanacak. Kiracılardan sonra eski çarşıdaki mülk sahiplerinden istekli olanlara yeni bölgede işyeri verilecek.

TOKİ’nin yapacağı işyerleri, uygun ve oldukça cazip koşullarla esnafa satılacak. Bu kapsamda işyerlerini satın almak isteyenlere en düşük faizli ve uzun vadeli kredi imkanı sağlanacak.

Belediye yetkilileri, TOKİ’nin yeni sanayi çarşısı işyerlerinin yapımına bu yıl içinde başlamasının beklendiğini, gelecek yıldan itibaren taşınma işlemlerine başlanacağını söylediler.

Eski Sanayi Çarşısı, azami 2 yıllık sürede yeni yerine taşınacak. Boşaltılacak alanda kamulaştırma ve kentsel dönüşüm uygulanacak. Elde edilecek sahada Düzce’ye uygun mimaride konutlar yapılacak.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.