Yalnız Yaşayan Yaşlı Adamın Yardım Çığlığı

Yalnız Yaşayan Yaşlı Adamın Yardım Çığlığı

Türkiye'de Korona Virüs salgını nedeniyle evlerinden çıkamayan 65 yaş üstü yaşılılara erzak kolisi ulaştırılmaya devam ediliyor. Ancak yasak olmasına rağmen sokakta görülen Rıza Bozkurt isimli vatandaş, yetkilere yaptığı başvuruya geri dönen olmadığı için sokağa çıkmak zorunda olduğunu söyledi. Yalnız yaşadığını ifade eden yaşlı adam "Dünya tersine döndü bana dönen olmadı" dedi. 


Ülke genelinde koronavirüs salgını nedeniyle evden çıkamayan yaşlılara eldiven, maske, dezenfekte ilacı ve erzak yardımı yapılmaya devam ediliyor. 
Ancak yasak olmasına rağmen sokakta görülen yaşlı bir vatandaş yetkililere yaptığı yardım başvurusuna geri dönüş olmadığını belirtti. Yalnız yaşadığı ve kimsesi olmadığı için mecburen sokağa çıktığını ifade eden Rıza Bozkurt, "Dünya tersine döndü ama bana dönen olmadı" dedi. 

 

"Gıdam yok, sokağa çıkmaya mecburum"
 

Yetkili makamlara 1 hafta önce ulaşarak gıda yardımı talebinde bulunduğunu ifade eden Rıza Bozkurt, şunları söyledi:
"Sokağa çıkmam yasak ama mecbur kaldım gıdam yok. Gıda yardımı yapacaklarını söylüyorlar ama hala elimize bir şey geçmedi. Bir hafta önce ben iyice daraldım ve telefon açtım yetkililere. Onlarda bana araştırcaklarını söylediler. Kimlik numaramı aldılar, adımı soyadımı aldılar, yeşil kartlı olduğumu da belirttim. Bir hafta oldu, neyimi araştıracaklarsa bilmiyorum."

 

"Dünya tersine döndü, bana dönen olmadı"
 

Korona Virüs salgını tehtidine karşı tehlikenin bilincinde olduğunu belirten Rıza Bokurt, yalnız yaşadığı için mecburen sokağa çıktığını söyledi. Dünya tersine döndü ancak bana dönen olmadı diyen yaşlı adam, son olarak şunları söyledi:
"Bir haftadır dönüş yapmadılar. Dünya tersine döndü hala bize dönüş yok. Benim evde ekmek param bile yok. Mecbur dışarıya çıkmak zorundayım. Tamam hastalık tehdit ediyor, çıkmayın diyorlar ben bunun bilincindeyim ama aç durulmuyor. Yalnız yaşıyorum ben, hiç kimse yok.Yardım edenim de yok, ne yapayım?"


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.