Listede Yer Alan Eczanenin Sahibinden Açıklama Geldi

Listede Yer Alan Eczanenin Sahibinden Açıklama Geldi

Listede Yer Alan Eczanenin Sahibinden Açıklama Geldi

Pandemi  ile mücadelede en ön saflarda savaşı verdiklerini belirten Emirgan Eczanesi Sahibi Eczacı Ceren Bakır, maske satışlarındaki  fiyat artışının maliyetteki artıştan kaynaklandığını söyledi.

  Ceren Bakır, Ticaret Bakanlığının koronavirüs salgını nedeniyle  maske satışındaki fahiş fiyat artışı yapan firmalar arasında adının yer almasının ardından basın açıklaması yaptı. Bakır , Covid-19 salgınından dolayı satışa sundukları maske fiyatlarda % 100 binlik bir maliyet artışı olduğuna dikkat çekti. Fiyat artışını fatura örnekleri ile  açıklayan Bakır, usulsüzlüğün olmadığını savundu.

Ceren Bakır, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu Başkanlığı tarafından yayınlanan basın bülteninden tarafıma kesilen cezayı büyük bir şaşkınlıkla öğrendiğini belirterek “ Eczanemin ceza almasına sebep olan parekende satış “MASKE” fiyatındaki fahiş artış olduğu belirtilmiştir.

Söz konusu idari para cezası henüz bana tebliğ edilmemiş olmakla birlikte yasal itiraz haklarımı saklı tutmak üzere bahsi geçen maske satışı ile ilgili olarak aşağıdaki açıklamanın kamuoyuna yapılması elzem olmuştur” dedi.

“USULSÜZLÜK YOK”

Şubat ve Mart aylarında satışa sunulan maske fiyatlarında % 100 binlik bir artışın meydana geldiğini ifade eden Bakır “ Dünyayı etkisi altına alan Covid-19 pandemisi öncesi birim maliyeti 58 kuruş olan maske, ülkemizde ilk hastanın tespit edildiği gün 11 Mart 2020 tarihinde 5,92 TL olarak mal edilmiştir. Yani %100 binlik bir maliyet artışı olmuştur. Her iki fatura da ilişikte kamuoyunun bilgisine sunulmuştur. Kısaca özetlemek gerekirse bir usulsüzlük yoktur, fiyat artışı maliyetteki artıştan kaynaklanmaktadır” diye konuştu. 

“RİSK ALTINDAYIZ”

Bakır açıklamasında, enfekte olma ihtimali en yüksek meslek gruplarından birinin de eczacılar olduğunu söyleyerek “ Biz eczacılar olarak pandemi  ile mücadelede en ön saflarda savaşımızı veriyor, sağlık hizmetlerimizi aksatmadan  yürütmeye gayret ediyoruz.  Bir yandan kendimizi , ailemizi bir yandan personelimizi ve bir yandan da hastalarımızın sağlığını düşünerek risk altında çalışıyoruz.  Bakanlığın listesinde yer alma ve idari para cezasına itiraz ettiğimi, diğer yasal yollara da başvuracağımı bildirir, Düzce halkına sağlık danışmanlığına, öncesinde olduğu gibi etik ve ticari ahlak kurallarına bağlı kalarak devam edeceğimi saygıyla sunarım” dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
4.04.2020
14:10

Herkes yazip.çiziyor.ds.özellikle su.karina satacak.tabi diyen gerçeklere diyorum.kitap da bile ticaret yaparken %1000 kar edicen diye birsey yazıyor mu ezbere konuşmayi.birakin allah vuruyor iste böyle hainlere.beter olsun insanlari sömüre.sömüre bikmadiniz hala 2 liralik birseyi gidip de 10a20ye satmak.nedir ya ayiptir bırakın bu fırsatçılık isini

Katılıyorum   Katılmıyorum
%52,31
Düzce li
4.04.2020
00:24

Yazıklar olsun allah haketmediniz parayı çıkarttı sizden fırsatçılar

Katılıyorum   Katılmıyorum
%56,19
Vatandaş
4.04.2020
00:07

Bunca eczanenin içinde neden bir tek emirgan eczanesi ceza yedi?Çok kötü damgalandılar,bundan sonra haklı bile olsalar ticari hayatları bitti bence.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%56,52
murat
3.04.2020
22:57

Vürüsle mücadele ederken cebinizi doldurmayı bunuda fırsata çevirmeyi hiç es geçmemişsiniz madem suçsussunuz neden çeza yediniz ozaman yapın mğracatınızı haklı iseniz kendinizi aklayın ondan sonra açıklamayapın ve bu arada eczanenin isminide değiştirin bence FIRSAT ECZANESİ yapın daha yakışır size ve sizingibilere

Katılıyorum   Katılmıyorum
%56,11
Vatandaş
3.04.2020
21:56

Eczacı ile uğraşmanın ne alemi var,onlar mı üretiyorlar,imalatçı firmaları bulun binin gırtlaklarız,, eczacı ne yapsın be kaça aldığı belli karını koyup satacak,,

Katılıyorum   Katılmıyorum
%53,45
Murat
3.04.2020
21:15

kaliteye nedegüzel haberdar ettiniz daha fazla ceza neden yok bunu haberde neden yazmazsınız halkla dalga geçilmez öğreneceksiniz

Katılıyorum   Katılmıyorum
%53,68
mm
3.04.2020
20:43

Bırakın bu numaraları eldeki maskeleri fırsat bilip artış yaptınız.Birdaha bu iş yerine asla gitmem o gün ölsem nöbetçi olsa yine girmem bu zor günlerde kimin ne olduğu anlaşıldı.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%60,53
Düzce li
3.04.2020
19:34

Aklın yolu bir . Tüm eczaneleri zan altında bırakan bu durumdan dolayı çok üzgünüz . Umarım bütün düzgün çalışan meslektaşlarımızın düşürüldüğü bu durum artık bir son bulur .

Katılıyorum   Katılmıyorum
%52,46
Sema Bedir
3.04.2020
19:12

Bırak bu işi itirazını bakanlığa yaap yazıklar olsun size

Katılıyorum   Katılmıyorum
%53,33
Kasabalı


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.