Korkmaz “Bu Süreci Hep Birlikte Atlatacağız”

Korkmaz “Bu Süreci Hep Birlikte Atlatacağız”

Korona Virüs pandemisi tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması boyunca Düzce’de fırıncılar sokak sokak gezerek vatandaşların ekmek ihtiyaçlarını karşılıyorlar.

İçişleri Bakanlığının Korona Virüs tedbirleri kapsamında 4 günlük sokağa çıkma kısıtlaması getirmesinin ardından Düzce’de cadde ve sokaklarda sessizlik hakim oldu.

Bu kapsamda bazı vatandaşlar kısıtlama süresi boyunca ihtiyaç duyacağı malzemeleri 23 Mayıs Cumartesi gününde temin ederken bazıları ise ihtiyaçlarını karşılayamadı.

Bu nedenle Düzce’de açık olan fırınlar, vatandaşların ekmek ihtiyacını karşılamak için harekete geçti.

"Kalp hastası vatandaşımıza da ekmek ulaştırdık"

Bayramın birinci gününden itibaren sokak sokak gezerek vatandaşların ekmek ihtiyacını karşıladıklarını söyleyen Düzce Fırıncılar Odası Başkanı İbrahim Korkmaz, şöyle konuştu:

“Biz bayramın 1. günü de açıktık. Halkımızın ekmeksiz kalmaması için fırınlar hiçbir zaman kapanmadı. Bayramın birinci, ikinci ve üçüncü günü mahallelerde, sokaklarda halkımızın ekmek ihtiyacını karşılıyoruz. Karşılamaya da devam edeceğiz. Dün fırıncıların bazıları kapalıydı ama bugün tamamı açık. Arayan vatandaşlarımızda oluyor. Mesela şimdi Şıralık’tan bir vatandaşımız telefon etti. Ben kalp hastasıyım çıkamıyorum dışarı dedi. Oraya özel arabamızla ekmek gönderdik. Tabii bu ihtiyaçlara cevap veriyoruz vermeye de devam edeceğiz.

"Fırınlara ulaşamayanlara da biz kendimiz arabalarımızla ulaştırıyoruz"

Sitelerde, mahalle aralarında görevli arabalarımız var. Ekmekçi geldi diye korna çalıp ya da hoparlörden duyuru yaparak ekmeklerini temin ediyoruz. Normalde bayramın birinci ve ikinci günleri fırınlar çalışmazdı. Ama tabii bu seferki biraz farklı oldu. Arife gününden sokağa çıkma kısıtlaması başlayınca ekmeklerini alamayan vatandaşlarımız oldu. Bu sefer evde aç kaldılar. İhtiyaç karşılığı gidiyoruz vatandaşlarımız 2-3 tane ekmek alıyor geri dönüyoruz. Yapacak bir şey yok bu süreci bu şekilde aşacağız. Fırınlar kısıtlama süresince açık ve bütün mahallelerde sokaklarda araçlarımız geziyorlar. Yürüme mesafesinde olan insanlar zaten fırınlardan kendileri ekmekleri temin edebiliyorlar. Fırınlara ulaşamayanlara da biz kendimiz arabalarımızla ulaştırıyoruz.”  

Haber: H. DURNA


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
25.05.2020
19:03

İşiniz gücünüz reklam Bahçeşehir eski adı kalıcı konutlar bştane ekmek dağıtan araç görmedim kimi kandırıyosunuz işiniz gücünüz insanlara hoş görünmek bırakın bu safsataları

Katılıyorum   Katılmıyorum
%61,50
Vatandaş
25.05.2020
14:59

Bu fırıncılar Metek Toki konutlarının yolunu bilmiyorlar her halde hiç görmüyoruz ekmek alamıyoruz

Katılıyorum   Katılmıyorum
%56,28
Musa ünver


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.