Sağanak Yağış Cuma Günü Düzce’yi Terk Ediyor

Sağanak Yağış Cuma Günü Düzce’yi Terk Ediyor

Meteoroloji, haftanın ilk gününde başta Düzce olmak üzere birçok ilde sağanak yağışın etkili olacağını, Cuma günü ise havaların ısınacağını duyurdu. 

Yeni haftayla birlikte Türkiye yine sağanak yağışın etkisi altında olacak. Haziran ayının ilk gününde Düzce 4 günlük sağanak yağışın altına girecek. 4 gün boyunca etkili olacak yağışların Cuma günü etkisini yitireceği tahmin ediliyor.

Düzce Valiliği’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 " Bölgemizde (Batı Karadeniz Bölümü, Ankara Çankırı, ve Kırıkkale) hafta ortasına kadar görülecek yağışların sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Yağışların;  (1 Haziran Pazartesi) Bolu, Karabük, ve Çankırı il geneli ile Düzce, Zonguldak ve Bartın illerinin iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Kuvvetli yağışların sebep olacağı olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

   Yağışlı sistem aralıklarla Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri bölgemizde etkili olarak, Cuma (05.06.2020) günü bölgemizi terk edeceği tahmin ediliyor.

   Hava sıcaklıklarının Perşembe gününe kadar bölge genelinde mevsim normallerinin (2-5 derece) altına seyredeceği ancak; Cuma gününden itibaren hissedilir derecede artacağı ve mevsim normalleri üzerine yükseleceği tahmin ediliyor.

   Rüzgarın hafta ortasına kadar önümüzdeki üç gün kıyı kesimler hariç bölge geneline güney ve güneybatı (lodos) yönlerden yer yer kuvvetli (40-60km/sa) esmesi bekleniyor."

Haber: H. DURNA


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.