Engeli Hayallerine Engel Olamadı

Engeli Hayallerine Engel Olamadı

Engeli Hayallerine Engel Olamadı

Düzce Üniversitesi Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Müzik bölümünün ilk görme engelli öğrencisi olan Ahizer Özbek (25) akademik eğitimi tamamlayarak mezun oldu ve ilkokuldan itibaren hayali olan müzik öğretmeni olarak Konya’ya atandı.

Düzce Üniversitesi Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Müzik bölümü öğrencisi Ahizer Özbek, erken doğum sonrası küveze konulduğunda yapılan yanlış tedavi sonrası görme yeteneğini kaybetti. Özbek, görme engeli olmasına rağmen ilkokuldan itibaren müzik derslerine ilgi göstermeye başladı ve üniversite hayatında müzik bölümünü tercih etti.

Ahizer Özbek üniversiteden başarıyla mezun oldu ve engelli kadrosuyla Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesine müzik öğretmeni olarak atandı. Ahizer Özbek, üniversite hayatı boyunca kendisine ve kendisinden sonra aynı bölüme gelen 3 görme engelli arkadaşına tüm imkanları sağlayan Düzce Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Nigar Demircan Çakar’a teşekkür etmek ve aynı zamanda geçici mezuniyet belgesini almak için ziyarette bulundu.

Ahizer Özbek, müzik öğretmenliğinin çocukluk hayali olduğunu ifade ederek “Engel durumu erken doğum sonucu oldu. 6 buçuk aylık doğdum, küveze kondum ve küvezde doktorların gözlerimi bağlamamalarının sonucunda görme yetimi kaybettim. Sonra ilkokulda müzik derslerinde müzik öğretmeni olmam gerektiğini düşündüm. Müzik dersleri ilgimi çekiyordu. O günden sonra benim hergün ağzımda ben müzik öğretmeni olacağım sözü vardı. Hayallerini kurmaya başladım. Lisede sınavlara girdim Düzce Üniversitesi’ne geldim çok şükür mezun oldum. Hatta mesleğimi de elime almış bulunuyorum. Konya’ya müzik öğretmeni olarak atandım. Üniversite yönetiminden engelim konusunda hiçbir sıkıntı çekmedim. Sağ olsun rektör hocamız sağlanması gereken bütün kaynakları sağladı. Alınması gereken bütün cihazlar alındı. Biliyorsunuz görme engellilerin alfabesi Braille alfabesi, parmaklarımızla kabartma yazıları okuyoruz. Alınan cihazlar sayesinde kimseye ihtiyacım olmadan notaları tek başıma yazıp, çıkarıp okuyabildim. Olumlu davranışlar olduğu kadar olumsuz davranışlarda oldu. Ancak genel olarak güzel bir üniversite hayatı geçirdim” dedi.

“HAYALİM ÇOCUKLARIN YÜREKLERİNE DOKUNMAK”

Özbek, meslek hayatında çocukların yüreklerine dokunmak için çalışacağını ifade ederek “Benim hayalim başka çocukların yüreklerine dokunabilmekti. Şu an çocuklarıma bir an önce kavuşmak istiyorum. Staj döneminde, formasyon döneminde çocuklarla çok ilgileniyordum. Sınıfın en yaramaz çocuğunun bile ben giderken ağladığını biliyorum. Bu nedenden dolayı birilerinin hayatlarına dokunmuş olmayı gördüm. İnşallah Bu saatten sonrada böyle devam edecek. Güzel etkinlikler yapacağım. Onlarla öğretmen, öğrenci ilişkisinden çok abla, kardeş ilişkisi kurmayı istiyorum” dedi.

“BU DURUM AZMİN SONUCU”

Özbek, engellerinin engel olmadığını ifade ederek “Bu olayın engelli olup olmamakla alakası yok. Bu olayın sadece azimle alakası var. Eğer bu durum bana engel olsaydı ben evimde oturuyor olurdum. Ama bu durum bana engel değil. Siz gözlerinizle okuyorsunuz ben parmak uçlarımla okuyorum. Bunun engel neresinde?” dedi.

“GURUR DUYUYORUZ”

Düzce Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Nigar Demircan Çakar ise ilk görme engelli öğrencileri olan Ahizer Özbek ile gurur duyduklarını ifade ederek “Ahizer bizim müzik bölümümüzün ilk öğrencilerinden ve ilk görme engelli demeye dilim varmıyor ancak zihni berrak, gönlü zengin olan ilk engelli öğrencimiz. Biz Ahizer gibi bir öğrenciye sahip olduğumuz için şanslıyız. Çünkü öğrencilerimize rol model olmayı başarmış bir öğrencimiz. Biz üzerimize düşeni yaptık. Ahizer’den sonra iki görme engelli öğrencimiz daha geldi. Müzik bölümümüze yaptığımız bu desteklerden dolayı Yüksek Öğretim Kurumu tarafından engelsiz üniversite olarak isimlendirildik ve bir nişan aldık. Ahizer buna vesile olan bir öğrencimiz. Ahize bize insan oğlunun azmetti sürece, hayallerine ulaşmak için gayretle çaba sarf ettiği sürece önünde engelin olmadığını, o engelin sadece insanın zihninden ve sadece kendisinde olduğunu gösteriyor. Eminim ki çok güzel bir öğretmen olup, çok güzel öğrenciler yetiştirecek. Hatta benim gönlümden Ahizer’in akademisyen olması bile geçiyor. İnsanın içine dokunan bir hayata bakışı var. Allah yolunu açık etsin. Biz ihtiyaç duyduğu her an yanında olmaya devam edeceğiz. Bu gurur hem üniversitemizin hem Ahizer’in kendisine ait. Kendi kendisi ile gurur duyması gerekiyor” dedi.

Ahizer Özbek, Rektör Çakar’a Neşet Ertaş’ın Gönül Dağı türküsü ile teşekkür etti. Rektör Çakar ise Ahizer Özbek’e geçici mezuniyet belgesini takdim ederek meslek hayatında başarılar diledi. Kaynak: Tezcan SOLMAZ


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
26.06.2020
13:49

Allah muvaffak etsin kardeşim. başarılarının devamını dilerim

Katılıyorum   Katılmıyorum
%50,78
MOTORCU


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.