Yetkililer Açıklamayınca Halk Korona Yokmuş Gibi Davranıyor

Yetkililer Açıklamayınca Halk Korona Yokmuş Gibi Davranıyor

Korona virüs salgını Dünyada ve Türkiye’de hızla yayılmaya devam ederken, on binlerce can almışken bakanlıklarda salgının ülkemizde yayılmasını önlemek için tedbir üstüne tedbir alarak vatandaşlara da uymaları konusunda ikazlarda bulunuyor. Ancak Düzce sokakları ya henüz yeni tip korona virüs(COVİD-19)un farkında değil ya da alınan tedbirlere uymamaya devam ediyor.

Dünya ve Türkiye yeni tip korona virüs(COVİD-19) salgının ile boğuşuyor. Hergün onbinlerce insana bulaşmaya devam eden ve yine onbinlerce can alan koronavirüs salgınına önlem almak için Türkiye’de başta sağlık bakanlığı olmak üzere birçok bakanlık çeşitli önlem paketlerini hayata geçirerek insanları evlerinde kalma ve mecbur kalmadıkça dışarı çıkmama ikazları yapıyor. 
Özellikle kronik rahatsızlığı bulunan ve 65 yaş ve üstü yaşlıları etkilweyen salgın ile ilgili olarak içişleri bakanlığı tarafından sokağa çıkma yasağı da alına tedbirler arasında yer alıyor. Ayrıca sokağa çıkacak vatandaşlar için ise toplu halde soyal mesafe kuralları konularak bu mesafenin altına inilmemesi, insanların birbirleriyle çok yakın mesafede bulunmaması da alınan tedbirler arasında yer alıyor. Ancak alınan bütün önlemlere, yapılan bütün ikaz ve uyarılara rağmen sokağa çıkma yasağı tedbiri konulan 65 yaş ve üstü yaşlılar yasağa uymamak için çeşitli bahaneler bulmaya devam ediyor. 

Düzcelilerin korona umrunda değil

İnsanlardan insanlara temas yoluyla bulaşan korona virüs, herkes için risk oluştururken Düzceliler halen riskin farkında değil. Düzce sokakları her gün bankaların önünde birbirine çok yakın bekleyen insanlarla dolup taşarken, özellikle PTT önünde ise adeta insan seli yaşanıyor. Polis ekiplerinin bütün uyarılarına rağmen insanlar normal hayatlarını yaşamaya devam ediyor. 
Düzce’de Açiklanmayan Vaka Sayilari En Büyük Rehavet
Yetkililer ise vaka sayılarını açıklamazken sokakta Düzce’de vaka yokmuş ve gelmeyecekmiş gibi oluşan algı nedeniyle vatandaşlar günlük rutin hayatlarına korona virüs tehdidine aldırmadan devam ediyor. Olumsuzluk durumunda salgının önüne nasıl geçileceği ise bir türlü anlaşılamıyor.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
1.04.2020
18:11

Diyecek söz bulamıyorum, o kadar uyarıya o kadar ikaza rağmen bunların yaptığı nedir?? Polis bu gibi durumda hemen müdahale etmeli dağıtmalı bunları milleti de kendi evindekileri de hasta eder bunlar yazık

Katılıyorum   Katılmıyorum
%55,65
Ogun


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.