Zamansız Başlayan Çalışma Esnafı İsyan Ettirdi

Zamansız Başlayan Çalışma Esnafı İsyan Ettirdi

Kangren haline gelen Olimpiyat kavşağı sorun olmaya, kavşakta çalışmaları devam ettiren Karayolları ise mağdur etmeye devam ediyor. Pandemi süresince seyahat kısıtlamasında çalışmayan Karayolları ekipleri, kısıtlama bittiği gün Olimpiyat Kavşağında başlattığı çalışmalar, esnafı isyan ettirdi.

  Düzce, Karayolları Genel Müdürlüğü’nün plansız çalışmalarından dolayı mağduriyet yaşamaya devam ediyor. Özellikle geçen yıl ve bu yıl yapım çalışmalarına başlanılan Olimpiyat Kavşağı’nda bir türlü bitirilemeyen yol ve kavşak, olimpiyat kavşağı esnafını zor durumda bırakıyor. Korona virüs nedeniyle durma noktasına gelen işlerinin tam açılmaya başladığı dönemde yol yapım çalışmalarının başlamasına isyan eden Olimpiyat Kavşağı esnafı, ekiplerin çeşitli bahaneler nedeniyle çalışmamasından şikayetçi. Asfalt altı dolgu malzemesinin bile dökülmediğini belirten esnaflar, ekiplerinin kavşağı kazdıktan sonra bir daha çalışmadıklarını belirttiler.

“Yeni Valimiz sesimizi duysun”

Olimpiyat kavşağı esnaflarından Mustafa Yavuz, Karayolları ekiplerinin 3 aylık pandemi döneminde seyahat kısıtlaması varken çalışmadığını kısıtlamanın kalktıktan sonra çalışmaya başladığını ve  Düzce’nin mağdur olduğunu dile getirdi. Mustafa Yavuz; “Pandemiden önce Ankara gidiş şeridinin çalışmasına başladılar. Ödenek yok dediler yarım bırakıp gittiler. Sonra geldiler kavşağa, buraları kazdılar. 2 haftadır burada çalışma yok. Deniliyor ki yağmur yağıyor, asfalta engel. Daha asfalt dölkecek seviyeye gelmedi. Dolgu yapılabilirdi. Pandemi döneminde yapılabilirdi. Yasaklar kalktı, millet yollara döküldü. İş yapmaya başladılar. Olimpiyat Kavşağı’nda oturanlar, dükkanı olanlar mağdur oldu. Hastane var, ambulanslar gelip geçemiyor. Düzce’ye üvey evlat muamelesi yapılıyor. Biz bundan bıktık. Bu kadar oy vermemize rağmen milletvekilleri gelipte sizin derdiniz ne demedi. Esnaf arkadaşlarda burada hepimiz kötü durumdayız. Dükkanlarımızı kiraya verdik. Kiracılarımız çekip gidiyor. Esnaf çaresiz dükkan kapatıp gidiyor. 3 ay yasakların olduğu dönemde neden çalışılmadı da yasaklar kalkınca neden çalışmalar başladı. Bayramda yaklaşıyor otoban trafiği malum. Yoğunluk olur, Otobandan daha fazla E-5 trafiği artar. Burayı Kurban Bayramına kadar yetiştirebilecekler mi? Valimiz yeni geldi. Gelsin buraları gösün. Firmaya neden baskı yapılmıyor” dedi.


“Bayrama kadar bari kavşak etrafı yapılsın”
Kurban Bayramına kadar çalışmaların bitirilemeyeceğini söyleyen esnaflar; “Kurban Bayramına kadar çalışmalar bitmeyecek. Bari ekipler, kavşağın etrafını yapsınlar. Yapamayacaklarsa da bir çalışır duruma getirsinler de millette mağdur olmasın, bizde mağdur olmayalım. Valimizde yeni geldi. Buralara bir gelsin, görsün. Şirket yetkilileri ile görüşsün. Bir kavşağı 2 senedir yapamadılar. Böyle bir rezillik yok” dedi.

Bölgede yapılan çalışmalar nedeniyle yayalar da karşıdan karşıya geçmekte zorluk yaşarken, çlaışmaların en kısa sürede tamamlanmasını bekliyorlar. 

Haber: S. AKYOL


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
22.06.2020
17:15

Aylin Dereli ye cevap ; söylediğiniz sahıs belediye personeli yolu yapan ise karayolları .okan kaltunun kıdemi yetmez karayollarına hanım efendi...

Katılıyorum   Katılmıyorum
%54,78
oki
22.06.2020
15:32

Fen işleri ekipleri bu konu ile alakalı eğitimleri ve tecrübeli insanlar. Okan Kaltu işin ta İçinden geliyor. Onlardan iyi mi bileceksiniz. Yapılır bir dert yapılmaz iki. Sizin isteğiniz çözüm değil çözümsüzlük

Katılıyorum   Katılmıyorum
%46,67
Aylin Dereli


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.