Maske Mecbur Satış Yasak

Maske Mecbur Satış Yasak

Korona virüs salgını dolayısıyla ülkemizdeki can kayıpları da binleri buldu. Salgının önüne geçebilmek için bir çok önlem hayata geçiriliyor. Düzce İl olağanüstü Hıfzıssıhha Meclisi de önlemler paketlerini önem sırasına göre almaya devam ediyor. Bu önlemler arasında market ve toplu taşıma araçlarında maske ve eldiven mecburiyeti getirildi. Ancak sürücüler de market sahipleri de satışı yasak olan maskeleri temin edebilecekleri yer arayışına girdi. Ancak satışı yasak olduğu için maske bulunamıyor.

Korona virüs salgını dolayısıyla Türkiye’de binlerce kişi hayatını kaybederken şehirlerde kendi tedbir paketlerini almaya devam ediyor. Hayati önem taşıyan birçok tedbiri alan Düzce İl Hıfzıssıhha Meclisi de özellikle insanların toplu olarak bulundukları yerlerde çeşitli tedbir kararlarını alarak hayata geçirdi. Bu kararlar arasında market, bakkal, mağaza gibi alışveriş yapılan yerler ile toplu taşıma araçlarında müşterilerin maske takma mecburiyeti getirildi. İşyeri sahipleri ile toplu taşıma araçlarının sürücüleri maskeleri müşterilerine temin etmek zorunda olduğu karar ile işyeri sahipleri müşterilerini maskesiz olarak işyerlerine ve toplu taşıma araçlarına almayacak.

Ancak satışı yasak olan maskeleri işyeri sahipleri nereden alabileceği ise belirtilmediği için işyeri sahipleri piyasada bulunamayan maskeleri temin etme derdine düştü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “satılmayacak” talimatı verdiği maskeleri bulabilme derdine düşen esnaflar ve sürücülerin bulunamayan maskeler nedeniyle yiyecekleri 3 bin 150 TL ceza kabusları oldu.

Eczane ve maskelerin bulunabileceği yerlerde de olmayan maskeleri vatandaşlar ise sadece İstanbul Caddesi’nde bulunan polis uygulama noktalarından temin edebiliyorlar. Vatandaşlara 1 tane verilen maskelerin esnafların bulabilmesi ise neredeyse imkansız. Sürücüler ve esnaflar, maskeyi seve seve müşterilerine vereceklerini ancak piyasada olmadığı için kendilerinin bile takacak maske bulamadıklarını ifade ediyorlar.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
14.04.2020
22:02

Hiç bir yerde maske bulamadım, il sağlık müdürlüğüne gittim, beni polise gönderdiler, maske bulmak polisin görevimi, ilk sağlık müdürlüğü hangi gün için var

Katılıyorum   Katılmıyorum
%52,91
Mustafa özcan


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.