Pandemi Alışkanlıkları Değiştirdi

Pandemi Alışkanlıkları Değiştirdi

Korona virüs salgını ile birlikte alışveriş kültümüzde değişti. Kısıtlama nedeniyle bayramlaşmalar yapılmayınca Düzcelilerde misafirlere ikram edilecek şeker, çikolata yerine evlerinde vakit geçirebilecekleri yiyeceklere yöneldi. Düzceliler Ramazan bayramında ise en çok kuruyemiş aldı.

  Korona virüs salgını gölgesinde girilen Ramazan Bayramı, salgının önlenmesi için alınan tedbirler çerçevesinde sokağa çıkma kısıtlaması getirildi. Arefe gününden itibaren insanlar Ramazan Bayramı süresince dışarı çıkamayacaklar. 4 Gün boyunca evde kalacak olan Düzcelilerde evde yiyebilecekleri yiyeceklere akın etti. Geçmiş yıllarda bayram öncesi en çok şeker, çikolata gibi ikramları alan Düzceliler bu bayramda ise kuruyemişçilerin önünde uzun kuyruklar oluşturdular.

  Seç Al Düzce mağaza sorumlusu Selçuk Savaş, müşterilerinin şekerleme ürünlerinden çok kuruyemiş ürünlerine rağbet gösterdiklerini dile getirerek; “Kısıtlamalardan dolayı insanlar evlerinde zaman geçirecekleri için Kuruyemişlere rağbet ediyorlar. Geçmiş Ramazan Bayramı ile bu yıl ki Ramazan Bayramı arasında değişiklikler var. Şekerleme, çikolata grubu zayıf ama çerez ağırlıklı. Ziyaretler olmayacağı için insanlar evde vakit geçirebilecekleri yiyecekleri daha fazla alıyorlar. Korona virüs alışkanlıklarımızı değiştirdi. İnsanlar daha çok çekirdek, Antep fıstığı, tuzlu fıstığa insanlar rağbet gösteriyor. Bayram nedeniyle azda olsa lokum satışlımızda var” dedi.  

Korona virüs salgını tedbirleri çerçevesinde dükkanlara sosyal mesafenin korunması için sınırlı sayıda insan alınırken dükkan önlerinde ise görevliler, insan sirkülasyonunu kontrol etmeye çalıştı. Özellikle kuruyemiş ve bakliyatta Düzcelilerin adresi olan Seç Al Mağazası’da geniş önlemler altında müşterilerinin taleplerini yerine getirmeye çalışırken kapıda müşterilerine eldiven dağıtarak alışveriş yapmalarını sağladı.

  Seç Al Düzce mağaza sorumlusu Selçuk Savaş Korona virüs salgınına karşı aldıkları önlemleri dile getirerek; “Mağazamızın metrekaresine bağlı olarak içeriye 15 kişiden fazla kişiyi almıyoruz. Bazı insanlar alınan önlemlere duyarsız kalıyorlar ama çoğu insanımız duyarlı. Uzun kuyruklar oluşuyor ancak biz sosyal mesafeyi koruyarak uyarılarda bulunuyoruz. Bütün müşterilerimize girişte eldiven veriyoruz. Maskesiz müşteri kabul etmiyoruz” dedi.

Haber: S. AKYOL


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.