Elektrikler Kesildi Vatandaş Mağdur Oldu

Elektrikler Kesildi Vatandaş Mağdur Oldu

Voltaj Dalgalanmaları nedeniyle Mergiç Mahallesi hem mağduriyet yaşıyor hemde yetkililerden çözüm bekliyor. Kurban Bayramı sonrasında yaşanan dalgalı voltaj nedeniyle evlerdeki kurban etlerinin bozulmasından endişelenen vatandaşlar, sedaş ve yetkililerden çözüm bekliyor. Vatandaş zararının tanzimi için başvurduğu Sedaş ise zararı ödemeyeceğini yazılı olarak belirtiyor. Bu durum ise vatandaşı isyan ettiriyor.

Mergiç Mahallesi’nde D-100 kenarında bulunan trafo’da yaşanan sıkıtılar nedeniyle 2180. caddede oturan vatandaşlar, dalgalı voltaj kurbanı oluyor. Elektriklerde yaşanan dalgalanmalar ve kesintiler nedeniyle Mergiç Mahallesi 2180 cadde üzerinde bulunan evler ve işyerleri büyük mağduriyet yaşıyor. Ayrıca elektrikler geldiğinde ise yüksek voltaj nedeniyle ev ve işyerlerinde kullanılan elektrikli cihazların tamamı yandı. 

SEDAŞ SADECE SAYAÇLARI DEĞİŞTİRDİ

Dalgalı voltaj nedeniyle evlerin elektrikli aletleri yanarken elektrik sayaçları da patladı. Sayaçlar ise vakit kaybetmeden SEDAŞ ekipleri tarafından değiştirildi. İddialara göre aynı SEDAŞ vatandaşların yanan, bozulan cihazları için herhangi çalışma yapmaması, bozulan cihazların parasını da vatandaşlara ödetiyor. Bu durum vatandaşları isyan ettiriyor.

İmalathane de zarar büyük

Pandemi sürecinde zaten işleri düşük olan ve para kazanamayan ve Mergiç Mahallesi 2180 caddede imalat atölyesi bulunan Ahmet Işıkduman; “Gece çok sevdiğimiz arkadaşımızın cenaze taziyesine gitmiştik. Sabah ezanında istirahat etmek için eve geldim. Bu sırada trafoda büyük bir patlama oldu. Aradan biraz zaman daha geçti yine bir patlama oldu. Saat 10 gibi işe geldim elektrikler yoktu. Elektrik sayacı, bilgisayar, modem yanmış. Biz bunu defalarca yaşıyoruz. Bu ilk defa olan bir şey değil. Daha öncede bilgisayarımın birçok parçası yanmıştı. Başvuru yapmadım. SEDAŞ vurdumduymaz dediler bizde başvurmadık. Muhtarımızla birlikte artık sona ermesi için bütün birimlere başvurmayı planlıyoruz” dedi.

Mahalle sakinleri öfkeli

Mahalle sakinleri ise defalarca başlarına gelen dalgalı voltaj nedeniyle yanan cihazlarından dolayı öfkeli. SEDAŞ’tan kaynaklı sorunları için başvurmalarına rağmen bir türlü sonuç alamadıklarını belirten Mahalle sakinleri SEDAŞ’a başvurmalarına rağmen olumsuz cevap aldıklarını ve dagalı voltajdan kaynaklı bozulan cihazlarını kendi ceplewrinden yaptırmak zorunda kaldıklarını ifade ettiler.

Mahalle muhtarı CİMER’e şikayete hazırlanıyor

Mahalle Muhtarı Hüseyin Akçay ise defalarca SEDAŞ’a başvuru yaptıklarının ancak trafonun halen sorunlu şekilde enerji vermeye devam ettiğini ve mahalle sakinlerini hayatlarından bezdirdiğini belirterek, bu defa mahalle sakinleri ile birlikte başvuru yapacaklarını dile getirdi. Muhtar Akçay; soruna çözüm bulunmaması halinde CİMER’e şikayet edeceklerini söyledi.

Haber: S. AKYOL


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
6.08.2020
13:33

SEDAŞ SADECE VATANDAŞI YOLMANIN PEŞİNDE VE BUNA HİÇ BİR YETKİLİ ÇIKIP BİR ŞEY YAPAMIYOR. İÇİNDEKİ DEMİRLERİ ARTIK ESKİDİĞİNDEN DIŞARI ÇIKMIŞ PASLANMIŞ VAZİYETTEKİ KIRK KÜSÜR YILLIK ELEKTRİK DİREKLERİ HALEN FAALİYETTE, DEĞİŞTİRİLMESİ GEREKİYOR AMA BAKAN YOK İLGİLENEN YOK, YANİ ÖLEN ÖLSÜN KALAN KALSIN, BUNLARI GÖRÜP BİLİP DUYARSIZ KALAN YETKİLİLERE DE YAZIKLAR OLSUN.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%54,13
YAZIKLAR OLSUN


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.