7 proje ile TEKNOFEST’teyiz

7 proje ile TEKNOFEST’teyiz

7 proje ile TEKNOFEST’teyiz

Düzce’den toplamda 7 projenin kabul edildiği etkinlik kapsamında İstanbul Havalimanı'nda standlar kurularak projeler meraklılarına sergileniyor.

17-22 Eylül 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilen  19 farklı kategorinin yer aldığı teknoloji yarışmalarına, Türkiye'nin 81 ilinden ve 122 farklı ülkeden toplamda 17 bin 773 takım başvuru yaptı. 2 binden fazla takım ve 50 bin yarışmacı'nın finalist olmaya hak kazandığı TEKNOFEST İSTANBUL Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali büyük ilgi gördü.  Düzce Bilim ve Sanat Merkezi ile Toki Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğrencileri, İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması kategorisine, Mehmet Akif İnan Hafız İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri ise Akıllı Mekanlar Hackathon yarışması kategorisine başvuru yaptı. Okullar projeleri ile final etabına katılmaya hak kazandı. 

Mehmet Akif İnan Hafız İmam Hatip Ortaokulu, Düzce Bilim ve Sanat Merkezi ve Toki Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu TEKNOFEST İstanbul Final etabında Düzce’yi temsil ediyor. .

Düzce Bilim ve Sanat Merkezinin yarışmaya katıldığı projeleri şöyle:   Sağlık Kategorisinde, "İşitme Engelliler İçin Konuşmayı Anlık Olarak Yazıya Çeviren Gözlük" Projesi, Afet Yönetimi Kategorisinde,  "Yatağa Bağımlı Hastalarda Oluşan Basınç Miktarını Algılayarak Muhtemel Yatak (Bası) Yarasını Engellemeye Yönelik Hasta Yatağı" Projesi, Çevre Kategorisinde, "Zemin Renklerinin Algılanarak Askeri Araçların Dinamik Olarak Renk Değiştirmesini sağlayan Sistem" Projesi, Savunma Sanayisi Kategorisinde, "S2 Glass ve Poliurea Kompozitör Isı ve Darbeye Dayanıklı Polis Üniforması" Projesi, Toki Mehmet Akif Ersoy Ortaokulunun yarışmaya katıldığı projeleri şöyle: Sağlık Kategorisinde,  "Mamamatik" Projesi, Mehmet Akif İnan Hafız İmam Hatip Ortaokulunun yarışmaya katıldığı projeleri şöyle: Enerji Kategorisinde, "Enerjinin Verimini Arttırır" Projesi, Ulaşım Kategorisinde "Akıllı Takip Sistemi" Projesi,     


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.