Düzce’de Okullar Yeni Döneme Hazır

Düzce’de Okullar Yeni Döneme Hazır

Öğrencilerin dinlenme fırsatı buldukları yarıyıl tatili sona erdi.

Düzce’de 70 bin 713 öğrenci ve 4 bin 702 öğretmen bugün ders başı yapıyor. Başarılar çocuklar Milli Eğitim Bakanlığının bu sene ilk kez uygulamaya koyduğu tatil sistemine göre öğrenciler ikinci dönemin ortasında bir hafta daha tatile çıkacak.  2019-2020 Eğitim ve Öğretim yılının ikinci dönemi bugün başlıyor. Milli Eğitim Bakanlığı yarıyıl ve sene sonun tatillerine ara tatiller ekledi. İkinci ara tatil 6-10 Nisan 2020 tarihleri arasında yaşanacak. 13 Nisan 2020’de ikinci dönem başlayacak. 2019-2020 Eğitim ve Öğretim yılı 19 Haziran’da tamamlanacak. Öğrenci ve öğretmenler 11 haftalık yaz tatiline bu tarihte girecek.

Okullar yeni döneme hazır

Bazı okullarda öğrenciler yenilenen çalışmalarla yeni döneme başladı. Bazı okullar yarı yıl tatilinde yaptığı çalışmalar ile öne çıkmayı başardı.

 

Şıralık Vatan’ın Sınıfları Boyandı

Şıralık Vatan ilk ve ortaokulu Okul müdürü Ömer Güller'in girişimi ile boyaları eksik olan bazı sınıf ve odalar boyandı.  Okul koridorlarının kalebodurları yenilendi.  Ayrıca Şıralık Vatan Ortaokulu tarafından  yarıyıl tatilini fırsat bilip öğrencilere ücretsiz matematik kursu düzenlendi.  Okul yönetimi ve veliler katkılarından dolayı matematik öğretmeni Murat Kaya'ya teşekkür etti. 

Çilimli İmam Hatip Ortaokulunda Atatürk Köşesi 

Çilimli İmam Hatip ortaokulu da yarı yıl tatilinde Atatürk Köşesini yeniledi. Atatürk Köşesi ve 15 Temmuz zaferi ile diğer tarihi zaferlerin de  yer aldığı köşede karekod çalışması yapıldı. Katkıları için  Müdür Yardımcısı Hamza Tekin ve yardımcı personel Adem Erenler'e teşekkür edildi. 

Yığılca Kırık Ortaokulu Rengarenk 

Yığılca Kırık Ortaokulu yeni döneme bambaşka bir enerji ve rengarenk sınıflarla girdi. Sarı ve mavi masaların bulunduğu sınıfların duvarları  Albert Einstein’in görüldüğü deney resimleri, gezegenler, iyilik ağaçlarının eğitici sözleri ile süslendi. 

23 Nisan İlkokulu Yenilendi

23 Nisan İlkokulunda ise 2023 Eğitim Vizyon Belgesi doğrultusunda Fiziki iyileştirme çalışmaları yapıldı. Öğrencilerin daha konforlu ortamda eğitim öğretim faaliyetlerinde bulunmaları ve güvenlikleri adına tüm sınıf pencerelerine pencere kilidi takıldı. Sınıf kapılarına iş güvenliğine uygun kapı kolları takıldı. Sıralara  çanta askılıkları takıldı. Okul Tabelası Bakanlığın yeni logosu kullanılarak yenilendi. Basket potalarına fileleri takıldı. Yeni çöp kutuları yerleştirildi. İş güvenliği yönetmeliği gereği tüm merdivenlere kaydırmaz bant çekildi. Tuvaletlere fotoselli lambalar takılarak hem konfor hem de tasarruf sağlandı. (damlagazetesi)


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.