YÖK Başkanı Saraç’tan Düzce Üniversitesi’ne Müjde

YÖK Başkanı Saraç’tan Düzce Üniversitesi’ne Müjde

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından 2015 yılında başlatılan proje kapsamında ihtisaslaşacak üniversiteler arasında Düzce Üniversitesi de yer almıştı. YÖK Başkanı M. A. Yekta Saraç yaptığı açıklamada “Bu yıl ihtisaslaşan üniversitelerimize bir destekleme söz konusu olacak” dedi.

YÖK Başkanı M. A. Yekta Saraç, 2015 yılında başlatılan proje kapsamında ilgili paydaşlarla birlikte seçilen 10 üniversiteye ek olarak ihtisaslaşacak 5 yeni üniversite ve ihtisas alanlarını açıkladı.

‘Bölgesel Kalkınma Odaklı Üniversiteler’ başlığı altında daha önce seçilen Düzce Üniversitesi sağlık ve çevre alanında faaliyet göstermesi için ihtisaslaştırılmıştı. 

 

“Birlikte çalışma projesi”

Projenin Türkiye’nin geleceği için önemli olduğuna değinin Saraç, birlik ve beraberlik içinde çalışılması gerektiğini aktardı. Saraç, “Bu proje ile birlikte üniversitede bölgedeki ekonomik aktörler arasındaki hareketliliği destekleyen programların çeşitlenmesi, bölgesel gereksinimleri karşılayacak eğitim programlarının geliştirilmesi, artık bulunduğu bölgeyi daha iyi bilen öğrenciler ve mezunların istihdamı ile bölge temelli öğrenme süreçlerinin oluşturulması da beklenmektedir. Projenin beklenen gücü gerçekten etkin ve yüksektir, henüz 4 yıllık bir proje olmasına rağmen birçok filizlenmeyi görmekteyiz ve projeden Türkiye’nin geleceği için gerçekten umutluyuz. Özetle bu proje, bir birlikte çalışma projesidir” şeklinde konuştu.

“Destekleme söz konusu olacak”

Saraç, yeni seçilen 5 üniversite ve bir önceki dönemde seçilen 10 üniversite için destek verileceğini de açıkladı. Saraç, “YÖK ve Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığının destekleriyle bu yıl bölgesel kalkınma odaklı ihtisaslaşan üniversitelerimize bir destekleme söz konusu olacak. Bu haberi de bugün vermek istedim, üniversitelerimize ve rektörlerimize” dedi. (İHA)


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.