ÖĞRENCİLERE VE VELİLERE SESLENDİLER

ÖĞRENCİLERE VE VELİLERE SESLENDİLER

2017-2018 eğitim öğretim dönemi bugün sona ererken, Vali Zülkif Dağlı ve Belediye Başkanı Dursun Ay yayınladıkları mesajlarda, öğrencilerini tatillerini iyi değerlendirmeleri konusunda uyarılarda bulunarak, velilerden de çocukların yaz tatilinde iyi yönlendirilmesini istediler.

VALİ ZÜLKİF DAĞLI

Vali Zülkif Dağlı mesajında önce öğrencilere sonra velilere seslendi:

Sevgili öğrenciler;

Notlarınız ne olursa olsun umudunuzu, cesaretinizi, inancınızı ve kendinize olan güveninizi diri tutarak iyi bir tatil geçirin. Bu tatili iyi değerlendirin ve kendinizi geliştirmek için kitaplar, dergiler ve gazeteler okuyun. Okuduklarınızdan elde ettiğiniz bilgi ve becerileri size fayda sağlayacak şekilde nasıl uygulamaya geçirebileceğinizi düşünün ve günlük yaşantınızda bu bilgi ve becerileri uygulayın.

Değerli Veliler;

Çocuklarımızın özgüvenini zedeleyecek tutumlardan özenle kaçınmalı, çocuklar üzerinde yıkıcı etkiler oluşturacak tepkiler yerine, yapıcı ve teşvik edici yaklaşımları benimsemeliyiz. Yaz tatili uzun bir süre. Çocuklarımızın bunu iyi bir şekilde değerlendirmesi gerekiyor. Bu anlamda aileler olarak çocuklarımızı iyi yönlendirmeliyiz. Çocuklarımız tatilde elbette ki dinlenecekler ve spor yapacaklar. Ama en önemlisi onların bu tatilde kitap okumaları ve sizlerin destek ve sevgisini hissetmeleridir. Bütün öğretmen ve öğrencilerimize aileleriyle birlikte huzur dolu bir tatil diliyorum.

BAŞKAN AY KARNE KONUSUNDA VELİLERİ UYARDI

Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay 2017-2018 eğitim öğretim yılının sona ermesi ile ilgili bir mesaj yayımladı. Başkan Ay ?kırık notlar gelir, geçer yeter ki kalpler kırılmasın? dedi.

Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay 2017-2018 eğitim öğretim yılı dönem sonu karneleri alan öğrenciler ve aileleri için bir mesaj yayımladı. Başkan Dursun Ay ailelerin zayıf not alan öğrencilere karşı daha anlayışlı davranmalarını isteyerek ?Çocuklarımızın başarılarını sadece karne notlarından ibaret görmemeli, onları davranış ve tutumlarıyla da değerlendirmeliyiz. Karne, sadece dönem boyunca yapılan çalışmaların ve gösterilen performansın neticesidir ve başarının değerlendirilmesinde sadece bir araçtır. Unutmayınız ki karneleri öğrencilerimizin değerini, şahsiyetini, erdemlerini ve zeka seviyelerini belirleyecek bir gösterge değildir. Başarılıyken baş tacı ettiğiniz evlatlarınıza başarılı olamadığı zamanlarda da anlayış göstermeniz ve varsa sorunları çözmeye çalışmanız, onlara her zaman yanlarında olduğunuzu hissettirecek ve güven duygularını güçlendirecektir. Çocuklarınızla birlikte geçireceğiniz güzel zamanlar, onlara göstereceğiniz ilgi, alaka ve sevginiz, onların hayat karşısındaki duruşlarını belirleyerek başarılarını artıracak ve ne istediğini bilen bireyler olarak yetişmelerini sağlayacaktır? ifadelerini kullandı.

KESKİN, ÖĞRENCİLERİ VE EĞİTİM CAMİASINI TEBRİK ETTİ

AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, eğitim-öğretim yılının sona ermesinin ardından öğrencileri ve velileri ve tüm eğitim camiasına kutlama mesajı yayınladı.

Keskin, eğitim-öğretim yılının sona ermesiyle karne alan öğrencileri kutlayan mesaj yayınladı. İl Başkanı Hikmet Keskin, eğitimin anne karnından başlayıp ölüme kadar devam eden bir süreç olduğuna dikkat çekerek, ? Yaşadığımız topluma, ailemize, dünyamıza ve en önemlisi de kendimize faydalı bir yaşam sürmek için eğitimin önemini anlamalı ve ilimin peşinden koşmalıyız. Peygamber Efendimiz SAV ? İlim öğrenmek her Müslümana farzdır. Allah, ilim öğrenmek amacıyla yola çıkan kimseye cennetin yolunu kolaylaştırır? hadisi ile İslam dininin eğitime verdiği önemi bir kez daha göstermektedir? dedi.

Keskin, karne ve karnelerdeki yer alan notların tek başına bir başarı ölçüsü olmadığının altını çizerek, ? Öğrencilerimiz karnelerini alıp eve gittiklerinde velilerimiz karne iyiyse tebrik etsinler, eğer olumsuz bir durum varsa; eksiğimiz, kusurumuz ne diyerek değerlendirmesini yapsınlar. Karne sadece öğrencinin değil, öğretmen, veli ve müdürlerin performanslarınızın bir göstergesidir. Velilerimiz okul idaresi ve okul aile birliği ile bulunarak olarak koordineli bir şekilde hareket etmelidirler. Bu şekilde daha başarılı öğrenciler yetiştirerek, daha güzel bir gelecek oluştururuz? diye konuştu.

Eğitime olan destek ve yatırımların her zaman artacağını kaydeden AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, ? AK Parti hükümetleri olarak eğitime ve eğitim hizmetlerinin kalitesini artırarak yavrularımızın donanımlı, kendilerine güvenen bireyler olması için çalışıyoruz. Biliyoruz ki eğitimli yavrularımız, geleceğimizi tesis edecek ve ülkemizi ileriye taşıyacaktır. 2017-2018 eğitim-öğretim yılını tamamlayarak bugün karnelerini alan tüm öğrencilerimizin keyifli ve verimli bir yaz tatili geçirmelerini diliyorum. Ayrıca sınavlara girecek öğrencilerimize de başarılar diliyorum. Geleceğimizin teminatı olan yavrularımızın Düzce?mizi ve ülkemizi daha ileriye taşıyacak hayırlı işlere imza atmaları için dua ediyorum? ifadelerinde bulundu.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.