GÖRME ENGELLİLERLE EMPATİ KURDULAR

GÖRME ENGELLİLERLE EMPATİ KURDULAR

Düzce Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri,3 Aralık Dünya Engelliler günü nedeniyle ilginç bir etkinliğe imza attılar.

Beden eğitim öğretmeni Cem Yağmuroğlu önderliğinde Spor Kulübü öğrencileri gözlerini bandajlarla kapatarak futbol maçı yaptılar.

Etkinlik öncesi okul müdürü Dursun Ali Yavuzyiğit, Herkesin potansiyel birere engelli adayı olduğu ve bu nedenle engellilere toplumda gereken saygı ve sevgi gösterip, onlara acımaktan daha ziyade anlayıp ,onlarla birlikte yaşama alışkanlığını kazanılası gerektiğini ve bu futbol maçı etkinliğinin amacının da bu farkındalığı yaratmak olduğunu  söyledi.

Etkinlikte öğrenciler, görme engellilerle empati kurmak amacıyla,  içinde zil olan top ile maç yaptılar. Diğer öğrencililerinde ilgi ile izlediği maçta öğrencililerin çok zorlandığı görüldü.

Etkinliği yapan Beden eğitim öğretmeni Cem Yağmuroğlu, amaçlarının öğrencilere engelli bireylere karşı bir farkındalık kazandırmak olduğunu belirtti.

Öğrenciler etkinlik sonrası duygularını ifade ederken, Engelli yaşamamın ne kadar zor olduğunu bildiklerini ama budar zor olduğunu gözlerinin kapandıktan sonra daha iyi anladıklarını söylediler.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.