Haydi Çocuklar Camiye Projesinde Ödül Töreni

Haydi Çocuklar Camiye Projesinde Ödül Töreni

Türkiye genelinde Server Gençlik Derneği tarafından koordine edilen ve  Düzce?de de Konuralp Gazi İlim Kültür Çevre ve Sağlık Derneğinin organize ettiği ?Haydi Çocuklar Camiye? projesi ödül türeni Belediye Kültür Merkezinde yapıldı.

Çocukları camiye alıştırma ve dini güzel öğretme hedefiyle Türkiye genelinde başlatılan ?Haydi Çocuklar Camiye? projesi tamamlandı. Düzce?den projeye 12 camide A B ve C kategorilerinde 6-13 yaş arası kayıtlı 135 çocuk katıldı.

Yarıyıl tatilinde 11 gün boyunca camiye gelen ve 5 nakit namazını kılan çocuklar projeyi gereği namazlarını camide cemaatle kılması doğrultusunda teşvik edildi. Her geldikleri sabah namazı için 10 puan, öğle-ikindi-akşam namazları için 5 puan, yatsı namazı içinse 8 puan ve okudukları her süre içinse 1 puan aldılar. Bu puanları cami görevlileri liste tutarak kayıt altına aldılar.

Haydi Çocuklar Camiye Projesi hakkında bilgi veren Konuralp Gazi İlim Kültür Çevre ve Sağlık Derneği başkanı Ali Koloğlu, ?Gayemiz topluma ülkesine ve ümmete faydalı hizmetler üreten bireylerin yetişmesine vesile olmaktır. 21-31 Ocak 2019 tarihlerinde yapılan Haydi Çocuklar Camiye projesine Türkiye geneli 1870 camide 32.617 çocuk, Düzce?de 12 camide yapıldı, 6-13 yaş arası 135 çocuk katıldı. Eğitimde ??Ağaç yaş iken eğilir ,, atasözü ve ??Küçük yaşlarda öğrenilen bilgiler taş üzerine yazılan yazı gibidir, çok önemlidir. Eğitim, hayat boyu devam eden bir süreçtir. Ara tatilde Cami ve Namaz konusunda farklı ve güzel bir etkinlikle çocuklarımıza yol arkadaşlığı yapmak istedik. Günümüzde caminin önemi cemaatle namaz kılmanın önemi unutulmaya yüz tutmuştur.? Dedi.

Programda çocuklara topladıkları puanlara göre dereceye girenlere; Bisiklet, gram altın, kırtasiye hediye çeki, satranç takımları, kumbara, boya kalemi, defter ve futbol topları hediye edildi.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.