4. İnsülin Pompa Çalıştayı Gerçekleştirildi

4. İnsülin Pompa Çalıştayı Gerçekleştirildi

 4. İnsülin Pompa Çalıştayı Gerçekleştirildi

Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Endokrinoloji Bilim Dalı tarafından düzenlenen “4. İnsülin Pompa Çalıştayı” Düzce Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde gerçekleştirildi. Diyabet etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen çalıştaya; diyabet hastası çocuklar, aileleri ve Düzce Üniversitesi Hastanesi sağlık çalışanları katıldı.

 

Çalıştayda; diyabet hastaları için taşınabilir bir elektromekanik pompa aracılığıyla deri altına sürekli insülin vermeye dayanan tedavi yöntemi olan insülin pompasının kullanımı, çıkabilecek riskleri, çözüm önerileri ve insülin pompasına yönelik beklentiler konuşuldu. Üç saat süren çalıştayda konferans salonunu tümüyle dolduran her yaştan katılımcı, konuşmacıların farklı yönlerden ele aldığı konuları büyük bir ilgiyle dinledi.

 

Çalıştayın ilk konuşmacısı MDT Satış Müdürü Selçuk Görgün, dünyada ve Türkiye’de insülin pompasının mevcut durumu hakkında bilgiler verdi. Sonrasında aynı firmanın yetkililerinden Gökhan Eren, pompa kullanımına başlarken dikkat edilecek hususlara vurgu yaparak, uzun süreli pompa kullanımında sık karşılaşılan sorunları katılımcılarla paylaştı.

 

Düzce Üniversitesi Hastanesi diyabet ekibinde görevli hemşire Figen Akçalı ise sunumunda sıkça karşılaşılan yanlış ve eksik pompa uygulamalarını görseller üzerinden anlatırken; Düzce Üniversitesi Hastanesi Sosyal Hizmet Uzmanı Gülşen Aytar da pompanın ekonomik ve psikolojik erişebilirliği yönünden bilgiler paylaşarak çalıştaya katılanlara farklı bir bakış açısı getirdi.  

 

Diyetisyen Merve Karakuş’un sunumu ile devam eden programda Merve Karakuş, farklı öğün örnekleri üzerinden makrobesin dağılımı hakkında bilgiler aktarırken, firma yetkilisi Ezgi İlgin ise sensör kullanımının çeşitleri ve dikkat edilecek hususları anlattı.

 

Diyabet hemşiresi Elif Şahin’in insülin pompası ile ilgili gözlemlerini dinleyen katılımcılar daha sonra, Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Endokrinoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlknur Arslanoğlu ile metobolik kontrol yönünden pompadan beklentiler ve pompanın maliyet-etkin kullanımı ile ilgili soru cevap şeklinde görüşlerini paylaşma imkanı buldu. Çalıştayın çok yararlı geçtiğini ifade eden katılımcılar, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.