Önümüzdeki yıl organ nakli yapılabilecek

Önümüzdeki yıl organ nakli yapılabilecek

Önümüzdeki yıl organ nakli yapılabilecek

Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Hastane bünyesinde Organ Nakil Merkezi’nin kurulduğunu ve önümüzdeki yıl nakil operasyonlarının yapılmaya başlayacağını açıkladı. 

Teknoloji Transfer Ofisi içerisinde kurulacak bir birim ile buluşların ticarileştirileceğini kaydeden Çakar, özellikle propolis ve fındık atıklarından üretilen ürünlerin ticarileştirilmesi noktasında ciddi çaba harcadıklarını vurguladı.  Çakar ayrıca hastanede günlük ortalama 2 bin 300 hastaya ayakta tedavi uygulandığını bölge illerden gelen hasta sayısının yüksek olduğunu belirtti.    10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kapsamında Düzce’de faaliyet gösteren basın kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelen Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Düzce Üniversitesi açısından 2019 yılıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Programa; Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İdris Şahin ve Prof. Dr. Mehmet Akif Öncü, Düzce Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Öner Abidin Balbay, Genel Sekreter Hasan Sadi Ateş ile Düzce Üniversitesi İletişim ve Tanıtım Koordinatörü Öğr. Gör. Duygu Özdemir Cömert ve basın mensupları katıldı.  

Haber: Nurhan YILMAZ - Elif VAROL

“Düzce’ye Hatırı Sayılı Eserler Bırakmak İçin Gayret Ediyoruz” Tüm basın mensuplarının Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayarak sözlerine başlayan Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar; başarılarıyla, fiziksel yapılaşmasıyla, ihtisaslaşma faaliyetleriyle iz bırakmaya çalıştıklarını ifade ederek Düzce’ye hatırı sayılı eserler bırakmak için gayret ettiklerini dile getirdi.  

TEKNİK ANLAMDA İYİYİZ

Düzce Üniversitesinin özellikle teknik anlamda oldukça iyi koşullarda eğitim verdiğine dikkat çeken Çakar “Eğitim öğretim açısından önemli ölçüde ihtiyaçlarımızı karşıladık. Bir çekiç bile görmeden mühendis olduk diyen öğrenciler varken Üniversitemizde özellikle teknik anlamda oldukça iyi koşullarda eğitim görüyorlar. Yaptığımız çalışmalarda ziraat fakültemizde desteklememiz gereken hususlar olduğunu tespit ettik. Bunun için de elimizden geleni yapacağız” şeklinde açıklama yaptı.

    BULUŞLAR TİCARİLEŞTİRİLECEK

Teknoloji Transfer Ofisi içerisinde kurulacak bir birim ile Üniversite bünyesinde üretilen buluşların ticarileştirileceğini kaydeden Çakar “Buluşların tescillenmesi çok büyük önem taşıyor. Ama ticarileşmediği sürece bir anlamı yok. Teknoloji transfer ofisimizin içerisinde kuracağız bir ticarileşme birimi ile birlikte patentlerimizi ticarileştireceğiz” dedi.

 

  ÖZELLİKLE PROPOLİS VE FINDIK ATIKLARI

Nigar Demircan Çakar özellikte propolis ve fındık atıklarından üretilen ürünlerin ticarileştirilmesi noktasında ciddi çaba harcadıklarını vurgulayarak “Özellikle fındık kabuklarından elde edilen ürünlerin ticarileşmesi çok önemli. Fındık kabuğundan ekolojik boya ve kompozit malzeme ürettik. Sanatsal kağıt ürettik. Propolis çok önemli bir şifa kaynağı. Enteresan bir şekilde ekolojik bir pas sökücü. Bu sebeple propolisin sadece gıda takviyelerinde değil diğer amaçlarla kullanımını da ticarileştirmek amaçlarımız arasında” diye konuştu. 

 

  ÖNÜMÜZDEKİ YIL NAKİL YAPILABİLECEK

Üniversite Hastanesi bünyesinde Organ Nakil Merkezi’nin kurulduğunu dile getiren Çakar, önümüzdeki yıl nakil operasyonlarının yapılmaya başlayacağını belirterek “Hastanemizde bu yıl çocuk acilimizi yeni bir alana kavuşturduk. Organ bağışı birimini canlandırmaya çalıştık. Organ Nakil Merkezimiz kurulmuş durumda. Akdeniz Üniversitesi bu alanda uluslararası bir üne sahip. Bizim genel cerrahi, patoloji ve anestezi birimindeki arkadaşlarımız eğitimlerini burada almak üzere görevlendiriliyorlar. Önümüzdeki yıl inşallah ilk organ naklimizi yapmış olacağız. Sağlık turizmi konusunda bir akreditasyon gerçekleştirmek üzere Uluslararası Sağlık Turizmi birimini kurduk. Geleneksel Tamamlayıcı Tıp Merkezimizi Türkiye’nin en büyük merkezi haline getirdik. 10 farklı yöntem burada uygulanıyor” şeklinde açıklama yaptı.

 

    BÖLGEDEN GELEN HASTA SAYISI YÜKSEK

Hastanede günlük ortalama 2 bin 300 hastaya ayakta tedavi uygulandığına işaret eden Çakar, bölge illerden gelen hasta potansiyelinin de yüksek olduğunu söyleyerek “Her gün ortalama 2 bin 300 hastaya ayakta tedavi uyguluyoruz. Bu Düzce merkezin 3’te birinin üniversitemizden sağlık hizmeti aldığı anlamına geliyor. Aylık olarak bakıldığında hastalarımızın yaklaşık yüzde 30’u Zonguldak’tan geliyor. İstanbul’dan çok ciddi bir hasta sirkülasyonu var. Hastaların yüzde 8’i de Bolu’dan geliyor. Sık sık Düzce’den Bolu’ya hasta gittiği yönünde söylemler var. Oradan da bize geliyor. Orda olan bizde yok, bizde olan orada yok. Sürekli yeni cihazlar alıp, yeni yatırımlar yapıyoruz. Biz 3 yıldır ikinci anjiyo cihazını almak için mücadele ediyoruz. Bu sadece bizim inisiyatifimizde olan bir durum değil. 2019 yılında iznimizi almıştık ve bu yıl aldık. Bir ay içerisinde 300’den fazla anjiyo yapmışız. Çocuk acilimizin içerisinde yürütülen inşaatta yeni anjiyonun yerleştirilmesi inşaatı. Bir tercih yapacaktık. Ya çocuk acili kapatacaktık yada hem inşaat hem de çocuk acil birlikte yürüyecekti. Biz ikincisini tercih ettik. Gürültü ve sıkıntının en aza indirilmesi için farklı bir yol deniyoruz. Hastanemizde yataklı servisleri peyder pey güçlendirilecek. İçerisinde banyo ve WC’nin de bulunduğu odalar olacak” dedi. 

 

  BOTANİK BAHÇESİ HEYECANI

2020 yılının yaz aylarında içerisinde doğal şelale, biyolojik gölet ve endemik bitkilerin yer aldığı botanik bahçesinin açılışını yapacaklarını kaydeden Çakar şöyle devam etti: “Botanik bahçemiz bizi çok heyecanlandırıyor. 2020 yılının yaz aylarında, içerisinden doğal şelalelerin geçtiği, biyolojik bir göletin bulunduğu, dünyanın bir çok endemik bitkisini bünyesinde barındıran, süs bitkileri konusunda da Düzce’ye hizmet edecek olan çok önemli bir yaşam alanı olacak. Herkes girebilecek.”


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.