STK’lardan Projeye Destek

STK’lardan Projeye Destek

Prof. Dr. Ayhan Şamandar ve TSO Başkanı Tuncay Şahin , STK temsilcilerine hızlı tren projesini anlattılar. STK’lar projeye destek verip birlik olması gerektiği görüşünde birleşirken, Düzce’nin menfaatleri için “ Düzce sevdası yaratılmalı” sloganıyla birlik içinde olunmasını istediler.

Ankara-Sincan-Çayırhan-Sakarya-İstanbul güzergahından geçecek şekilde planlanan Ankara-İstanbul YHT hattına alternatif olarak, Ankara-Bolu-Düzce-Sakarya-İzmit-İstanbul güzergahını öneren ve bunu her fırsatta dile getiren Düzce Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayhan Şamandar, dün akşam TSO’da düzenlenen toplantıda sivil toplum kuruluşlarına projesini anlattı.

TSO Başkanı Tuncay Şahin ve STK temsilcilerinin katıldığı toplantıda Şamandar ilk olarak projenin çıkış hikayesini paylaştı.

Mevcut projede güzergahın 4,5 saat sürdüğünü ancak hazırladığı projede aynı güzergahın 2 saate düştüğünü söyleyen Şamandar, ülkeye en çok para kazandıracak hattın bu olduğunu vurguladı. Mevcut projenin Kuzey Anadolu fay hattı üzerinde olduğunun altını çizen Şamandar, bir deprem olması halinde 300 km hızla giden bir trenden kimsenin kurtulma şansının olmadığını söyledi.

Projenin avantajlarından da söz eden Şamandar, “ hayatımızı değiştirecek” derken, Düzce’nin büyük şehir olacağını savundu.

Hızlı tren projesine büyük destek veren TSO Başkanı Tuncay Şahin de, yeni güzergahla ilgili bilgi verirken, el birliği ile bu projeyi devletin yatırım programına sokmaya çaba göstermek gerektiğini belirtti.

Bazı STK temsilcileri projeye destek vererek sivil platform oluşturulması gerektiğini dile getirirken, “ Bir Düzce sevdası yaratılmalı” görüşü ortaya çıktı ve hızlı tren projesine sahip çıkılması istendi.

Şamandar, projenin adı “Düzce Sevdası olsun” diyerek, bu projenin mutlaka yapılması gerektiğini vurguladı, herkesin üzerine düşeni yapmasını istedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.