Şişman: Sefalet Zammını Kabul Etmiyoruz!

Hükümetin memura teklif ettiği zam oranlarını Türkiye genelinde eş zamanlı olarak Düzce Kamu-Sen Üyeleri Spor Sokak Zabıta Noktasında protesto etti. Başkan İsmail Şişman: “ Sefalet zammını kabul etmiyoruz’ dedi.

 

Hükümet Memura teklif ettiği zam oranları hakkında bir açıklamada Türkiye Kamu-Sen Düzce Şubesi’nden geldi. Spor Sokak Zabıta Noktası önünde bir araya gelen Kamu-Sen üyeleri hükümetin zam teklifini eleştirdi. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Türkiye Kamu Sen Düzce Şube Başkanı İsmail Şişman: ‘  Hepinizin bildiği gibi 3 milyon memur, 2 milyon emekli, aileleriyle birlikte 20 milyon vatandaşımızı doğrudan ilgilendiren, nüfusumuzun 4’te 1’inin iki yıllık geleceğini şekillendirecek toplu sözleşme görüşmeleri büyük bir hayal kırıklığına doğru gitmektedir. Geçtiğimiz yıl gerçekleşen resmi enflasyon %20,3 oldu.  4 kişilik ailenin vaz geçemeyeceği, zorunlu harcama tutarı 1032 lira artarken memur maaşlarına koca bir yıl için toplam 441 lira zam yapıldı. TÜİK’in açıklamasına göre yalnızca kiraya son bir yıl içinde gelen zam 100 lira.  Ailenin aylık gıda harcamasına gelen zam ortalama 197 lira. Doğalgaza bir yıl içinde gelen zam %18,6. Elektriğe %34,8 zam yapılmış.   Mutfak yangın yerine dönmüş, memurun, emeklinin bütçesi tarumar olmuş…  Hem resmi rakamlar hem de yaptığımız hesaplar, memur ve emeklinin alım gücünün düştüğünü gösteriyor.  Hayat pahalılığının bütün zorluklarını hep birlikte yaşıyorken memura ve emekliye reva görülen zam, revize edilmiş hali ile 2020’nin tamamı için %8,2; 2021’in tamamı için %6,1… Teklifler böyleyken şu anda yıllık enflasyon, yaz ayları olmasına rağmen %16,65. Çarşının, pazarın durumunu görüyoruz; sadece kira ve gıda son bir yılda 297 lira zamlanmışken, bize son olarak teklif edilen %4; önümüzdeki yılın ilk 6 ayında ortalama maaşa 160, en düşük maaşa 120 lira artış demek. Bu ne anlama geliyor arkadaşlar? Hükümet, enflasyon hedefinin bile altında zam teklif ederek resmen bizleri sefalete sürüklüyor.  Biz buçuklu toplu sözleşmeleri çok gördük, memurun masada yarım puana nasıl terk edildiğine hep beraber şahit olduk.  Birilerini bilmeyiz ama bu teklif bu bütçeyi kurtarmaz; %4’ler filan bize uymaz! Biz, bütün taleplerimizin haklı gerekçelerini açıklıyor, resmi verilerle destekliyoruz.  Kamu işveren tarafından da %4+4 zammın gerekçesini bekliyoruz. Hedefiniz nedir, amacınız nedir? Enflasyon hedefinin %9,8 olduğu yerde memura %4+4 zam teklif etmenizdeki gerekçeniz nedir?  Biz, toplu sözleşmenin başından beri hep “Hedef enflasyona endeksli maaş zammından vaz geçin” dedik.  Ama bu konuda bile bizi yanlış anladılar.  Biz “Enflasyonun üzerinde zam yapın, refah artışı sağlayın” dedik.  Onlar, enflasyon hedefinin de altında teklif ettiler. ‘ dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
21.08.2019
09:58

Halk oylamasında denmişti ki memurlar artık masada istediklerini alabilecekler, artık bakanlar kurulu karar vermeyecek, ama bu güne kadar gördük ki yandaş sendika memuru hep sattı daha önceki başkan milletvekili oldu ne yaptığını bilen yok, şimdide öyle olacak kapalı kapılar ardında zaten anlaşıldı 3 gösterip 5 verdik diyecekler ve sendika da imza atacak, reel enflasyon yüksek seyrederken hükumetin çalışana bunu reva görmesi akla mantığa aykırıdır bizi salak yerine koymaktır vatandaşı düşünen bir yaklaşım değildir bu. hükumet artık yüzdelik zammı bırakıp az alan memura seyyanen zam yapmalıdır, ayrıca taban maaşa zam yapılmalıdır ki emekli olduğunda bir işe yarasın haktan bahseden vicadanı olan böyle yapar.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%55,17
ogun


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.