MARKA?DAN 25 MİLYONLUK DESTEK

MARKA?DAN 25 MİLYONLUK DESTEK

MARKA Genel Sekreteri Dr. Mustafa Çöpoğlu, kar amacı güden ve gütmeyen kurumlara MARKA tarafından 2018 yılında verilecek mali desteğin 25 milyon lira olduğunu söyledi,  katma değer ve fark yaratacak projelere bu desteğin verileceğini belirtti.

 

 

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı 2018 yılı proje teklif çağrıları kapsamında bölgedeki kar amacı güden ve gütmeyen kuruluşların bölgesel gelişmeye ivme kazandıracak projeleri için toplamda 25 milyon TL destek verecek.

Mali destek programlarıyla ilgili olarak bugün Valilikte bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Toplantıya Vali Yardımcısı Haluk Çakmak, kaymakamlar, İGM Başkanı Dursun Çakır, kurum müdürleri ve  STK temsilcileri katıldı.

MARKA Genel Sekreteri Dr. Mustafa Çöpoğlu yaptığı konuşmada , Doğu Marmara Bölge Planının 2014 tarihinde Bölgesel Gelişim Yüksek Kurulunda onaylanarak yürürlüğe girdiğini söylerken,

Çöpoğlu, ? Ajansımızca hazırlanan ve halen yürürlükte olan bir diğer çalışmamızda 2014-2020 Doğu Marmara Bölgesel Yenilik Stratejisidir. Yine katılımcı bir anlayışla hazırlanan bu çalışma bölgemizin odaklanacağı alt sektörler ve bu sektörlere yönelik desteklerin çerçevesini çizmektedir. Bölgesel çalışmamız öz olarak, bölgemizin vizyonunu ortaya koymakta, bu vizyonumuz bilgi üreten ve teknoloji geliştiren, küresel yenilikleri takip eden bir bölge olmaktır.? Dedi.

MARKA?nın hayata geçirdiği destek programlarını anlatan Çöpoğlu, katılımcıları 2018 yılında uygulanacak mali destekler konusunda bilgilendirdi.

Çöpoğlu, ? Bu yıl kar amacı gütmeyen kurumlara yönelik, İmalat Sanayiine Yönelik Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Mali Destek Programı ve Üretim Altyapılarının Geliştirilmesi Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı ile toplamda 14 milyon, kar amacı güden kurumlara yönelik ise, Ulaşım Araç ve Sistemleri Değer Zincirlerinin Güçlendirilmesi Mali Destek Programı ve Turizm Mali Destek Programı ile toplamda 11 milyon lira destek sunacağız. Kar amacı güden ve gütmeyen kurumlarımızla katma değer ve fark yaratacak projeleri için 2018 yılında faydalandıracağımız desteğin toplam tutarı 25 milyon liradır. İnanıyorum ki Doğu Marmara Kalkınma Ajansımızın ve 5 ilimizin yerel aktörlerinin giderek artan işbirliği bölgemiz ve ülkemiz için daha güzel adımlara vesile olacaktır." şeklinde konuştu.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.