CUMHURBAŞKANLIĞI KARARNAMESİ İLE ATANDI

CUMHURBAŞKANLIĞI KARARNAMESİ İLE ATANDI

Türkiye Varlık Fonu Yönetimi A.Ş. Yönetim Kurulu, Resmi Gazete'de yayınlanan kararla tamamen değişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Varlık Fonu Başkanı olurken, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ise Varlık Fonu Başkanvekili oldu. Düzceli Zafer Sönmez ise Yönetim Kurulu ve Genel Müdürlüğe atandı.

ZAFER SÖNMEZ KİMDİR?

Zafer Sönmez, 1974 yılında Düzce'de doğdu. Kariyerine 1997 yılında Interbank'ta başladı. Zafer Sönmez, İstanbul Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu.

Kariyerine Interbank'ta Denetim Departmanı'nda başlayan Sönmez, daha sonra Dışbank'a Yönetici Müfettiş olarak transfer oldu. Krediler Yöneticisi ve Asya Kurumsal Şubesi'nde Yönetici olarak görev aldıktan sonra, bir süre MNG Bank'ta Pazarlama Yöneticisi olarak çalıştı Ardından ABN AMRO Bank'ta Kredi Portföy Yönetimi İkinci Başkan Yardımcısı ve Kurumsal Müşteriler Başkan Yardımcısı görevlerinde bulundu. Zafer Sönmez Acıbadem Sigorta'da Kıdemli Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı.

2012-2013 yıllarında Khazanah Nasional Berhad'da Türkiye, Orta Doğu ve Orta Asya'dan sorumlu başkan yardımcısı olarak görev yaptı. Ayrıca, 2017 yılından itibaren Khazanah Afrika operasyonlarını yönetmekte olan Sönmez, Khazanah'a katılımadan önce, Kurumsal Müşteriler Direktörü olarak Royal Bank of Scotland'da görev yaptı.

12 Eylül 2018 tarihli, 2018/163 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Türkiye Varlık Fonu A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeliği'ne ve Genel Müdürlüğüne atanmıştır.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.