MARKET PAZAR ATEŞ PAHASI

MARKET PAZAR ATEŞ PAHASI

Yüksek kur, yüksek faiz ve yüksek enflasyon arasında sıkışan vatandaşlar, bu üçlünün etkisiyle her gün zam haberleriyle güne uyanıyor. Haftanın ilk gününe doğalgaz ve elektrik zammı haberi ile başlayan vatandaşlar isyan etme noktasına geldi.

 

 

PEŞ PEŞE GELDİ

Türkiye yeni haftaya doğalgaz ve elektriğe gelen şok zam haberleriyle başladı. BOTAŞ doğalgaza konutta yüzde 9, sanayide yüzde 18,5 zam yaptı. Elektriğe de konutlarda yüzde 8, sanayi ve ticarethanelerde yüzde 18 zam geldi.

 

YÜZLERCE KALEM

Domatesi mevsiminde bile 5 TL?den yiyebilen vatandaşlar, bugünlerde 6 TL?ye, İstanbul gibi bazı büyük illerde ise 7-9 TL arasında yiyebiliyor. Sadece bunlar mı? Kırtasiye ürünlerinden, tekstil ürünlerine kadar yüzlerce kaleme gelen zamlar yüzünden geçim sıkıntısını iyice omuzlarında hisseden vatandaşlar şimdi soruyor: Daha ne kadar kemer sıkacağız?

 

BU BİR PARADOKS

Ekonomi yönetimi ?Tedbirler aldık üretim artacak? şeklinde beyanatlar verirken, üretimin yapılması için en önemli girdilerden olan elektrik ve doğalgaza gelen büyük zamlar yok artık dedirtti. Zira bu iki önemli girdinin maliyeti arttığında hem üretim kısılacak hem de zincirleme etkisiyle enflasyona olumsuz etkide bulunacak.

 

VATANDAŞ TEPKİLİ

Gelen zamlar yüzünden zor günler geçiren vatandaşlar ?Gün geçmiyor ki bir şeye zam gelmesin. Yediğimiz şeyler belli; onların da fiyatları iki katına çıktı. Pazar ateş pahası, marketler de öyle. Hayat şartları her geçen gün kötüleşiyor. Artık kemerleri sıkacak halimiz kalmadı. Tasarruf yapılacaksa önce kamudan başlanılmalı? şeklinde tepki gösterdi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.