SGK?DAN ÖNEMLİ UYARI!

SGK?DAN ÖNEMLİ  UYARI!

Düzce  SGK İl Müdürü Necmi Köroğlu, genel sağlık sigortası borçları ile ilgili bilgi verdi. Köroğlu, vatandaşların, süresinde ödenmeyen GSS primleri sebebiyle gecikme zammı ve cezası ile karşılaşmamak ve  Sağlık Provizyon Aktivasyonlarının devamı için,  Genel Sağlık Sigortası prim borçlarını süresinde ödemeleri uyarsında bulundu.

 

 

7143 Sayılı Vergi Ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanunun 18 mayıs 2018 tarihinde yürürlüğe girdiğini hatırlatan SGK İl Müdürü Necmi Köroğlu, bu kanun kapsamında, Genel Sağlık Sigortası tescili yapıldığını, prim borçlarının zamanında ödenmesi halinde gecikme zammı ve cezasının tahsil edilmeyeceğini bildirdi.

Köroğlu, ? gelir testine hiç başvurmayan vatandaşların,  30/11/2018 tarihine kadar, İkametinin olduğu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına Gelir Testi için başvurmaları halinde, gelir testi sonucuna göre, genel sağlık sigortası primleri, ilk tescil başlangıç tarihinden itibaren güncellenecektir. Yani Gelir Testi sonucunda hane içinde kişi başına düşen gelir Asgari  Ücretin 1/3 den az ise  borçlarını siliyoruz. Ayrıca; 2018 yılı Nisan ayı ve önceki aylara ilişkin, Genel Sağlık Sigortası kapsamında tescili yapılmış ve tahakkuk ettiği hâlde ödenmemiş olan, GSS prim borçlarının 31/12/2018 tarihine kadar ödenmesi halinde ise gecikme cezası ve gecikme zammı gibi fer?i alacakların tamamının tahsilinden vazgeçilecektir.? Dedi.

Vatandaşların genel sağlık sigortalık durumlarını nasıl öğrenebilecekleri hakkında da bilgi veren Köroğlu, genel sağlık sigortası için kimlerin gelir testi yaptırması gerektiğini anlattı.

Köroğlu, ? 01.01.2012 tarihinden itibaren; SSK, BAĞ-KUR ve EMEKLİ SANDIĞI?na tabi çalışması olmayanlar ile bu kanunlara tabi çalışırken çalışmaya ara verenlerin ve bakmakla yükümlü olunmayan vatandaşlarımızın, Genel Sağlık Sigortalılık durumlarını E-Devlet kapısından veya Sosyal Güvenlik İl Müdürlükleri / Merkez Müdürlüklerine müracaat ederek öğrenebileceklerdir. Ayrıca; Lise mezunu olan öğrenciler mezuniyet tarihinden itibaren 20 yaşı geçmemek üzere iki yıl, Fakülte veya Yüksekokul mezunu  öğrenciler ise 25 yaşını geçmemek üzere iki yıl süreyle Ücretsiz sağlık provizyonu almaya devam edeceklerdir.

Ancak; iki yılın dolmasının ardından herhangi bir kapsamda , SSK,BAĞ-KUR, EMEKLİ SANDIĞI sigortalı çalışmaya başlamayanlar ve anne babalarından sağlık yardımı alamayan vatandaşların Genel Sağlık Sigortalılığı resen başlatılacak olup, GSS primlerinin belirlenmesi için  İkametinin olduğu Sosyal yardımlaşma Vakfına başvurarak  gelir testi yaptırmaları gerekmektedir.? Şeklinde açıklamada bulundu.

Köroğlu, vatandaşların, süresinde ödenmeyen GSS primleri sebebiyle gecikme zammı ve cezası ile karşılaşmamak ve  Sağlık Provizyon Aktivasyonlarının devamı için,  Genel Sağlık Sigortası prim borçlarını süresinde ödemeleri uyarsını tekrarladı.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.