Vatandaşın Alım Gücü Pazar Poşetlerine Yansıdı

Vatandaşın Alım Gücü Pazar Poşetlerine Yansıdı

Hamidiye Mahallesi’nde kurulan Salı pazarında esnafın ve vatandaşın nabzını sizler için tuttuk. Havaların soğumasıyla birlikte meyve ve sebzede artan fiyatlar ise alım gücü düşen tüketicinin torbasına yansıdı. Pazarcı esnafı tezgahlarındaki ürünlerin yerli ve milli olduğu belirterek vatandaşları pazaryerine beklediklerini ifade ettiler.

Haber ekibimiz Hamidiye Mahallesi’nde kurulan Salı pazarının nabzını sizler için tuttu. Sabahın ilk saatlerinden itibaren tezgahının başına geçen pazarcı esnafı, fiyatların kış mevsimine göre normal olduğunu belirterek kış aylarında zamlı gelen faturalar sonrası vatandaşın belinin büküldüğünü bu nedenle pazaryerlerinin de boş kaldığını belirtti.

Pazarcı esnafı Bedriye Yılmaz işlerin durgun olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Saat 8’de geldik buraya. İş yok valla pazarlar bitik. Boş geliyoruz boş gidiyoruz. Kışın millet ne yapacak? Millette para mı var? “

Tezgahlarda fiyatların değişiklik gösterdiğini ifade eden müşteri Mustafa Vezirgan şunları söyledi:

“Fiyatlar pazarlarda dengesiz. Cumartesi ve Salı Pazarının arasında fiyat farkı oluyor. Bu taraf biraz daha dengeli. Git gide fiyatlar düşüyor herhalde. Biberde olsun patateste olsun tezgahtan tezgaha da fark var. Takip etmen gerekiyor. Aslında fiyatlar iyi ama koşuşturmak gerekiyor. Valla şu anda 100 TL’lik alışveriş yaptık. Alışverişin sonunda 150-200 TL’yi bulur. Yapacak bir şey yok.”

Salı pazarında fiyatların uygun olduğunu belirten Hamide Aksoy, şöyle konuştu:

“Fiyatlar bana göre uygun. Geçen sene çok pahalıydı. Bu sene yine idare edebiliyoruz. Alamadığımız zamanda evde olanı pişiriyoruz. 100 liram gitti de daha da gidecek gibi. Ucuz tezgahlara bakıyoruz alabildiğimizi alıyoruz işte.”

Pazar esnafı Emrah Erbay, pazarda hareket olmadığı söyleyerek şöyle konuştu:

“Pazarda hareket yok. Piyasa ölü. Milletin alım gücü kalmamış ki. C vitamini alsa ne olacak? Limonun kasası olmuş 60 lira, 3 liraya satıyorsun yine yok.  Bir de bu aylar vergi ayları. Vatandaş o yüzden sıkıntıda.”

Pazar esnafı Batuhan Yangaz patates ve soğan fiyatlarının geçen seneye oranla daha uygun olduğunu belirterek şöyle konuştu:

“Patates soğan fiyatlarımız cazip. 1,5 liradan 2,5 liraya kadar malımız mevcut. Geçen seneki gibi değil fiyatlar. Fakat piyasa durgun. Millette para yok. Alım gücü az. Doğalgazdı, elektrikti, kömürdü vatandaş ekonomik sıkıntıda. Süreç şu an böyle ilerliyor.”

Pazarcı esnafı Hasan Bey ise işlerin çok iyi olduğunu belirterek, İşlerimiz iyi. Sabah 7’de açtık tezgahı iş ne zaman biterse kapatıyoruz. Fiyatlarımızda iyi” dedi.

Haber: H. DURNA

Kamera: S. AKYOL


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
29.01.2020
14:22

Fiyatlar uygun Pazar’lar iyi esnaf sisin esnaf bizim esnaf

Katılıyorum   Katılmıyorum
%52,36
Esnaf
29.01.2020
09:52

pazar alışverişimi marketten yapıyorum çünkü alacağımı istediğim gibi seçebiliyorum kimse bızık bızık etmiyor. pazardan alınca seçtirmiyorlar eve geldiğinde bir bakıyosun torbanın yarısı çürük. Peygamberimizin sözünü hatırlamanızı rica ederim. " Bizi aldatan bizden değildir." Hz. Muhammed (s.a.v)

Katılıyorum   Katılmıyorum
%54,62
MOTORCU
28.01.2020
20:47

Pazarcı esnafımızdan alışveriş yapmaya özen gösteriyorum. Fiyatlarda dedikleri gibi gayet uygun

Katılıyorum   Katılmıyorum
%52,94
Düzceli
28.01.2020
19:01

Millet kurumsal marketlerden ihtiyacını karşılıyor. Daha kaliteli alışveriş yapıyorlar ...

Katılıyorum   Katılmıyorum
%52,48
Burhan Aydın


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.