Fındık Fiyatları Tepetaklak

Fındık Fiyatları Tepetaklak

Sezona 16 lira açılış fiyatı ile giriş yapan fındık 13,50  liraya kadar gerilemiş durumda. İlerleyen günlerde fiyatın 12 lira seviyesine inmesinden endişe ediliyor.

Serbest piyasada fındığın kilogram fiyatının 13,50 liraya kadar gerilemesi tepkilere neden oluyor.

Sezon başında 17 - 16 lira ile giriş yapan daha sonra 15 lira 50 kuruştan  işlem gören fındığın, okulların açılmasına bir hafta kala  13 lira 50 kuruş seviyesine gerilemesi tedirginlik yarattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kaliteli kabuklu Giresun fındığı için taban fiyatın kilogramda 17 lira, Levant fındık için 16,5 lira olarak belirlemesine rağmen fiyatın her geçen gün inişe geçmesi, borçlu olan fındık üreticinde morallerin bozulmasına neden oldu.

Fiyatı düşürerek piyasada ve üreticilerde panik ortamı yaratılması suretiyle elde bekletilen  ürünün pazara indirilmesi hedefleniyor diyen uzmanlar, fındık üreticisi, fındık ihracatçısı bir avuç spekülatörün  oyuna gelmemeli. Biraz daha dayanmalı, sabretmeliler “ yorumunda bulundular.

AK Pati ve MHP’li siyasetçilere de seslenen yorumcular, vatandaşın ürününü ucuza kapatmak isteyenlere karşı mutlaka girişimde bulunsunlar uyarısı yaptılar.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
9.09.2019
18:38

Tüccar harama alışmış

Katılıyorum   Katılmıyorum
%49,60
Köylü


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.