Cumhurbaşkanı Açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Burdur’da yaptığı açıklamada, seçim sonrası pahallığın devam etmesi halinde 81 İl’de tanzim satışlarının uygulamaya konulacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Açıkladı

 

Meyve sebze fiyatlarındaki artışın önüne geçmek için kooperatif başkanlıkları ve belediyelerin ortak desteği ile uygulanmaya başlanan tanzim noktalarında meyve sebze ihtiyacı daha uygun fiyatlardan karşılanıyor. İlk olarak İstanbul ve Ankara'daki çeşitli yerlerde kurulan mobil tanzim satış noktalarının Türkiye genelinde uygulanması planlanıyor.

Başta belediyeler olmak üzere Tarım Kredi Kooperatiflerinin de desteğiyle başlatılan uygulamada özellikle fiyatında regülasyona ihtiyaç duyulan sebze meyvelere öncelik veriliyor. Hangi ürünlerin, nerelerde satılacağını büyük şehir belediyeleri duyuruyor.

İlk uygulaması Ankara ve İstanbul’da başlayan, devamında diğer büyükşehirlerde de hayata geçirilmesi planlanan tanzim satış noktalarıyla ilgili olarak bugün Burdur’da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir açıklama yaptı.

Erdoğan, “ Patlıcan, patates, soğan burada üzdüler. Anında tanzim satış çadırları kurduk. Tanzim satışları genişletiyoruz. Seçim sonrası bu mantık devam ederse bu işi 81 vilayetin tamamında uygulamaya koyacağız.” Dedi.

TESKOM ve TESK ile masaya oturacaklarını, konuşacaklarını söyleyen Erdoğan, uygulamanın 81 ile yayılması için görüş alışverişi yapılacağını bildirdi.

 

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.