Bakan Pekcan Talimat Verdi

Bakan Pekcan Talimat Verdi

TBMM’de 2020 yılı bütçe görüşmeleri devam ederken 8 Kasım Cuma günü Ticaret Bakanlığı bütçesinin görüşüldüğü toplantıda AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, söz alarak Düzce’de gümrük müdürlüğünün açılması için talepte bulundu. Keşir’in açıklamasının ardından Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Düzce’de gümrük müdürlüğünün açılması için gerekli talimatları verdiğini belirtti.

TBMM’de 2020 yılı Bütçe görüşmeleri devam ediyor. 8 Kasım Cuma günü Ticaret Bakanlığı bütçesinin görüşüldüğü sırada söz alan AK Parti Düzce Milletvekili ve Genel Merkez Demokrasi Hakem Kurulu üyesi Ayşe Keşir, kadın kooperatifçiliği kadın girişimciliği, MİLTAR ve Düzce’nin gümrük sorununu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

"Düzce’de kadın kooperatifçiliğini son derece önemli"

Düzce’de kadın kooperatifçiliğinin son derece önemli olduğunu vurgulayan Keşir “Fakat üretici kooperatifleriyle birlikte hizmet kooperatiflerinin de önemli olduğunu buradan ifade etmek isterim. Kadınlar bir araya gelerek kreş vb. hizmet kooperatifleri de oluşturmaktadır. Bunun da sizin proje kapsamınıza alınmasını özellikle önemsediğimi ifade etmek istiyorum. Tabii, 14 il başlangıç için gayet iyi bir sayı ama bunun bütün Anadolu şehirleri ve tarım şehirlerine yayılmasının özellikle önemli olduğunu düşünüyorum. Bu anlamda da teşekkür ediyorum” dedi. 

"Bizim için çok önemli bir sorun"

Düzce’de gümrük müdürlüğünün açılmasının önemine de değinen Keşir, konuşmasına şöyle devam etti:

“Millî Tarama Projesi’ni çok önemsediğimi ifade etmek isterim ama şehrimin bir sorununu da buradan iletmek istiyorum. Bizim için çok önemli bir sorun. Düzce, depremden önce gümrüğü bulunuyordu. Depremde yüzde 85’i yıkıldığı için geçici olarak gümrük kapandı. O zaman ilçeydik tabii. Fakat bugün, teşvikle beraber bize gelen firmaların büyük bir kısmının şirket merkezleri doğal olarak Düzce’de değil, İstanbul’da ve başka şehirlerde. Şu an resmî ihracat rakamımız 400 milyon dolar olarak görülmekte.Şirket merkezlerinin İstanbul’da olması, fabrikalarının Düzce’de olması hasebiyle, yaklaşık 1 milyar 300 milyon dolar civarında ihracatı olan bir şehiriz ve 124 ülkeye ihracat yapıyoruz. Fakat ne yazık ki gümrüğümüz yok. O anlamda desteğinizi bekliyorum. Özellikle hemşehrilerimin ve iş adamlarının desteğini, beklentisini buradan sizlere ifade etmek istedim. Tabii, MİL-TAR’ı da bu anlamda önemsediğimi, bunun da bu gümrüklerin kolaylaşması noktasında büyük bir katkı sağlayacağını düşünüyorum. Hatta şöyle bir örnek vereyim size: Düzce’de 60-70 kişi çalışan bir KOBİ, yerli makine imalatı yapıyor. Tasarımdan imalata ve gümrüklemeye kadar. Hemşehrilerimin karşılaştığı en büyük zorluk, bu büyük makinelerin bir başka gümrükten gitmesidir. Hem KOBİ’lerin desteklenmesi açısından hem yerli tasarım ve üretimin desteklenmesi açısından bu gümrük konusunun şehrim için çok önemli olduğunu ifade etmek isterim.”

Bakan Pekcan Talimat Verdi

 Keşir’in açıklamasının ardından Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Düzce’de gümrük müdürlüğünün açılması için gerekli talimatları verdiğini söyledi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
9.11.2019
14:52

Mhp milletvekili Ümit YILMAZ konuyu meclise getirsin bakan cevap vermesin ÜMİT YILMAZ tabiki mhp li olduğu için ayşe kesir akp milletvekili ya kendi vekilleri neden ümit yılmaz meclise getirdiğinde ümit vekile cevap vermedi neden ümit vekil getirdiğinde talimat vermedi anlaşılan o ki akp nin tamamında belde başkanından bakanına kadar hepsinde güç zehirlenmesi car kibirlilik var birzamanlar dyp anap da vardı hani neredeler dibe vurdular bekleyin akpliler sizinde dibe vurmaniz çok yakin sizden önce ALLAH VAR

Katılıyorum   Katılmıyorum
%53,49
Sanal Dedektif


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.