Ruhsatsız dükkanlar mühürlendi

Ruhsatsız dükkanlar mühürlendi

Düzce Belediyesi şehir merkezinde faaliyet gösteren yabancı uyruklu işyerlerine şok baskın düzenledi. Düzenlenen baskınlarda yabancılara ait 18 işyeri, Düzcelilere ait 55 işyeri mühürlendi.

Düzce Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri sorumluluğu altında bulunan işyerlerine denetim düzenledi. Hijyen kurallarına uygunluk ve işyeri çalıştırma ruhsatlarının incelendiği denetimlerde yabancı uyruklu kişiler tarafından işletilen çeşitli işyerleri hijyen kurallarına aykırı durumlar ve evrak eksikleri gerekçe gösterilerek mühürlendi. Aralarında berber, market, çay ocağı, mobilya ve fırın dükkanları olan işletmelerde inceleme yapan Zabıta ekipleri, işyeri sahiplerinden ruhsatlarını göstermelerini isterken gıda üretimi ve satışı yapan yerlerde de hijyen kurallarına aykırı durumları tutanak ile kayıt altına aldı. Yapılan şok baskınlarda 3’ü Suriyeli 3’ü Iraklı 6 işyeri belediye ekiplerince mühürlendi.

Düzce Belediyesi Zabıta Müdürü Sezgin Diner Düzce belediyesi Kent Bilgi sistemi dahilinde yapılan çalışmalarda ruhsatsız olduğunu belirledikleri işyerlerinin denetlendiğini ve ruhsatı olamaya işyerleri ile oturma ve çalışma izni olmayan yabancılara ait işyerlerinin mühürlendiğini dile getirdi.

 

600 işyeri denetlendi

Sezgin Diner ayrıca 600 işyerinin denetiminin yapıldığını belirterek 100’e yakın ruhsatsız ve şartları tutmayan işyerleri olduğunu tespit ettiklerini ifade etti.  

 

Mühürlenen yerler için Düzceliler araya giriyor

Diğer taraftan oturma izni veya çalışma izni olmadığı için açtığı işyerleri mühürlenen yabancıların işyerlerinin yeniden açılması için Düzceliler araya girerek yabancılara ait işyerlerinin mühürlerinin açılmasını talebinde bulunuyor. Prosedürleri bilen Düzceliler, işyerlerinin yeniden faaliyete geçmesi için ise çeşitli yolları deneyerek hem zabıtayı zor durumda bırakıyor hem de vergisini veren vatandaşların hakkını gasp ediyor.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.