Tarım Müdürlüğü ve Jandarmaya Bildirilecek

İç sularda Sazan, Kadife, Şiraz ve Yayın balıklarının avlanmaları yasağı 15 Martta başlıyor. Yasak 15 Hazirana kadar sürecek.

 Akarsularda olta ile Tatlısu Kefali ve Gümüş Balığı avının serbest olduğu bildirilirken,  Yasağın başladığı tarihte elinde Sazan, Kadife, Şiraz ve Yayın balıkları bulunan satış ve toplu tüketim yerlerinin İl/ İlçe Müdürlüklerine başvurarak stok tespiti yaptırmaları ve 22.03.2019 tarihine kadar stoklarını tüketmeleri veya satışını durdurmaları gerekiyor.

15 Haziran' a kadar sürecek olan av yasağı döneminde yapılacak olan denetimlerde, yasak türleri avladığı tespit edilen amatör balıkçılara; 480 TL idari para cezası ve yasaklı ürüne el koyma işlemi, ticari balıkçılara ise; 1.635 TL idari para cezası, yasaklı ürüne ve av aracına el koyma işlemi uygulanacak. Tüm balıkçıların av yasaklarına uymaları istenirken, su ürünleri avcılığı konusunda bilinçli ve duyarlı vatandaşların, gördükleri yasak avcılık faaliyetlerini İl/İlçe Müdürlüklerine ya da Jandarmaya bildirmelerinin su ürünlerinin sürdürülebilirliği açısından büyük önem arz ettiği kaydedildi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
13.3.2019
14:03

melen kenarlarında file ve serpme atan bir sürü kişi var ben hiç denetlenip yakalandığını görmedim. belki bir iki kez yakalama yapılıyor o kadar

Katılıyorum   Katılmıyorum
%53,37
her yerde fileci dolu


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.