SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ UNUTULMADI

SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ UNUTULMADI

Sarıkamış Harekatı'nın ve şehitlerinin anısının yaşatılması için Düzce?de "Gençlik Şühedanın İzinde" temasıyla "Türkiye Şehitleriyle Yürüyor" etkinliği düzenlendi. Yürüyüş ise heryılın aksine bu yıl Bin 300 rakımlı Topuk Yaylasında gerçekleştirildi.

 

 

Bin 300 Rakıma sahip Topuk Yaylası'nda düzenlenen etkinlikte, ellerine bayrakları alan gençler ve vatandaşlar ?Şehitler ölmez, vatan bölünmez? sloganları ile Topuk Yaylası Göleti etrafında yaklaşık 3 saat yürüdü. Yürüyüşe, Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, Düzce Alay Komutanı Vekili Mustafa Çetinkaya, Kaynaşlı Kaymakamı Cemal Demiryürek, Kaynaşlı Belediye Başkanı Erol Bayraktar, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci, gençlik dernekleri, spor kulüpleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Alanda toplanan yaklaşık bin kişi, şehitler için saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı'nı okudu.

Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci, yaptığı konuşmada, Sarıkamış'ın Türkiye için unutulmaz bir anı olduğunu söyledi.

Genç delikanlıların düşmana karşı değil, soğuğa mağlup olduğunu dile getiren Dereci, ?Sarıkamış harekâtı, milletimizin hafızasına kazınmış acı bir hatıradır. Sarıkamış şehitleri, yazlık giysiler ve çarıklarla eksi 45 derece soğukta kahramanlık destanı yazmıştır. Mehmetçiğimiz, Sarıkamış'ta bütün imkânsızlıklara rağmen vatanını, canı pahasına korumuştur. Böyle bir ecdadın temsilcileri olarak, gençlerimizle birlikte bu emanete sahip çıktığımızı burada gösterdik. Bu birlik ve beraberlik oldukça devletimiz her türlü tehdidi bertaraf edecektir. Bu yolculuğumuzda özellikle gençler, şehitlerimizi hiç unutmayacak, rahmet ve şükranla hatırlayacaktır? ifadelerini kullandı.

Program sonunda katılımcılara Türk Kızılayı tarafından çorba ikram edildi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.