VATANDAŞIN DA KATKISI VAR

VATANDAŞIN DA KATKISI VAR

Düzce?nin ortasından geçen Asar deresi yıllardır ıslah ediliyor. Ancak bir türlü istenilen düzeye gelemeyen dere için onlarca kez proje geliştirildiği, cazibe alanı haline gelmesi için değerlendirileceği açıklansa da vatandaşın da katkısı ile bu değer yok edilmeye çalışılıyor. Derenin özellikle Ağa mahallesi kesimi pislikten geçilmiyor.

 

 

Mehmet Keleş?in ilk Belediye Başkanlığı döneminde,"Derelerimi geri istiyorum" temalı yarışmada Düzce'ye birincilik kazandıran ve Düzce'nin simgesi haline gelen Asar deresi bir türlü kurtarılamadı.

Her dönemde geliştirilen projeler askıda kalınca başka illerdeki benzerlerinin ulaştığı düzeye bir türlü gelemeyen derenin  yıllardır ıslahı da tamamlanamadı.

Düzce için bir nimet sayılan, yıllardır Porsuk çayı gibi değerlendirilip güzelleştirilecek denilen Asar deresi için üretilen projeler sadece sözde kaldı, icraata geçilmedi.

Üzerine yeni yapılan köprülerin görüntüsü ile geçtiğimiz yıllarda ilk darbeyi yiyen  Asar deresi için hala harekete geçilmemesi göz göre göre bu nimetin ziyan edildiğini düşündürüyor. Elimizdekini değerlendirememekte usta olan Düzce idarecilerinin, sadece sözde kalmayarak  icraata ne zaman geçeceği merak ediliyor.

Düzce?nin idarecileri projeleri hayata geçirmekte ağır kalırken, bir taraftan da vatandaş eliyle bu değer yok ediliyor. Derenin şehir merkezine yakın kısmı ıslah edilse de özellikle Ağa mahallesi ile Aziziye Mahallesini birbirinden ayıran bölümdeki pisliğin önüne geçilemiyor. Derenin Ağa mahallesindeki bölümü adeta şehir çöplüğünü andırıyor.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.