DÜZCE TARİHİNDE BİR İLK OLABİLİR

DÜZCE TARİHİNDE BİR İLK OLABİLİR

Yerel seçimlere aylar kala Düzce siyasetinde baş döndüren gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. AK Parti tarafından yaptırıldığı iddia edilen ankette, Düzce?de yaşasın ya da yaşamasın siyasete hiç girmemiş işadamı ve bürokratların isimleri kentte yaşayanlara  soruldu. Yapılan ankette Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar'ın adının açık ara  birinci çıktığı iddia edildi.

 

 

2019 mart ayında yapılacak yerel seçimlere hazırlanan  partiler aday  arayışlarını sürdürüyor. Halk içinde  karşılığı olan  isimlere öncelik vereceğini  duyuran AK Parti,  bir yandan kamuoyu anketleri ile haklın nabzını ölçmeye çalışarak seçimi kazanabileceği aday ile yarışa girmek istiyor. AK Parti?nin yaptırdığı bir ankette ilk sırada çıkan Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar?ın adının yüksek sesle dile getirilmeye başlanacağı iddia ediliyor.

 

İLK KADIN BELEDİYE BAŞKANI OLARAK TARİHE GEÇEBİLİR

AK Parti 24 Haziran seçimlerinde kaybettiği oyları geri almak için kamuoyu yoklamalarına ağırlık veriyor.  2002 yılından bu yana yapılan tüm seçimlerden zaferle çıkan Adalet ve Kalkınma Partisi 24 Haziran seçimlerinde oy oranlarının düştüğü illerde aynı hataları tekrarlamamak adına, yerel seçimler için strateji değiştirdiği iddia ediliyor.

Gerek telefon ile gerekse sahada yapılan anketlerden sürpriz isimler çıkmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde AK Parti tarafından yaptırıldığı iddia edilen ankette Düzce'de daha önce siyasete hiç girmemiş isimler halka soruldu. İş hayatı ve Bürokraside önemli mevkilere gelmiş  isimlerin de sorulduğu ankette Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar'ın ismi açık ara  birinci çıktığı iddia edildi. Eğer AK Parti?nin adayı Çakar olur ise, Düzce tarihinde bir ilke imza atarak, kadın belediye başkanı olabileceği ileri sürülüyor.

 

"DÜŞÜNMÜYORUM" DİYOR AMA....

2010-2015 yılları arasında Rektör Yardımcılığı, 2015 yılından bu yana da Rektör olarak Düzce Üniversitesine hizmet veren Çakar, her ortamda siyasete girmek istemediğini dillendiriyor. Rektör olarak Düzce'ye ve Üniversiteye hizmet etmek istediğini söyleyen Çakar'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan ile yakınlığı biliniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan; Anketlerden çıkan sonuç karşısında Rektör Çakar'ın Belediye Başkanı adayı olmasını istemesi halinde, Çakar'ın Erdoğan ailesini kırmayacağı ve siyasete Belediye Başkan adaylığı ile adım atmasına bekleniyor.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.