DÜNYA KIZ ÇOCUKLARI GÜNÜNÜ KUTLADILAR

DÜNYA KIZ ÇOCUKLARI GÜNÜNÜ KUTLADILAR

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Dünya Kız Çocukları gününe özel etkinlik düzenlendi. Aralarında farklı kesimlerden kız çocuklarının olduğu bir grup önce sinemeye gitti sonra dilek balonu uçurdu.

 

 

Kız çocuklarının toplumda daha güçlü olmaları, her türlü ayrımcılık ve istismardan kurtulmaları, bütün haklardan eşit düzeyde yararlanmalarına dikkat çekmek amacıyla her yıl 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü Kutlanıyor.

Dünya Kız Çocukları Günü dolayısıyla Düzce?de de Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından etkinlikler düzenlendi.

Minik kız çocukları Krempark AVM?de bulunan Moonlight Sinemasında Küçük Ayak adlı animasyon filmini izlediler.

Düzce Çocuk Hakları Komitesi Üyesi Melis Alptekin, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü dolayısıyla düzenlenen etkinliklerden söz ederken, sinemanın ardından kızlarla birlikte dilek balonları uçuracaklarını söyledi. Bugün onların günü olan kız çocukları ise kendileri için düzenlenen etkinlikten dolayı oldukça mutluydular.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zeki Yıldırım, öncelikle tüm kız çocukların gününü kutlarken, özellikle kız çocukların sosyal hayatına dikkat çekmek için bu etkinliği düzenlediklerini dile getirdi.

Yıldırım, Roman, mülteci, çocuk hakları komitesi ve sevgi evlerindeki çocukların bir araya getirilerek kaynaşmalarını istediklerini söylerken, özellikle erken yaşta evlendirilen kız çocukları için bir kampanya olmasını temenni etti. Küçük kız çocuklarının evlendirilmesi yerine eğitim görmesini ve sosyal hayata kazandırılmasını  istediklerini söylerken, çocukların birlikte başka etkinliklere de katılacağını belirtti.

Etkinliğe katılan kız çocukları film keyfinin ardından Vali Zülkif Dağlı'nın eşi Nurgül Dağlı ile birlikte günün anısına pasta kestiler, dilek balonu uçurdular.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.