BAKANLIK KOMŞUDAKİ O PROJEYİ ÖNERDİ

BAKANLIK KOMŞUDAKİ O PROJEYİ ÖNERDİ

Kalkınma Bakanlığı, İçişlerine gönderdiği yazıda, çevre yatırımı yapmak isteyen kamu kurumu ve belediyelere, Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği SEKAY projesini örnek gösterdi.

 

,

 

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen şehrin en büyük çevre projesi SEKAY,  Kalkınma Bakanlığı tarafından kamu kurumları ve belediyelere örnek olarak gösterildi.

Kalkınma Bakanlığı tarafından İçişlerine gönderilen yazıda çevre yatırımı yapmak isteyen kamu kurumlarının ve belediyelerin SEKAY'ı örnek alabileceği belirtildi.

Kalkınma Bakanlığı ilgili yazısında yap-işlet-devret modeliyle yürütülen çalışmaların ülkemiz için önemine işaret ederken, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yatırımlarıyla, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Entegre Katı Atık Yönetim Projesi'ni bu kapsamda örnek gösterdi.

 

ÖRNEK PROJE

Bölgenin en büyük atık yönetim tesisi SEKAY'ın inşa sürecinin Bakanlık tarafından örnek gösterilmesinin Sakarya adına gurur verici olarak kabul edilirken, Belediyeye ve şehre hiçbir maddi külfeti olmadan bölgenin en büyük çevre yatırımını hayata geçirilecek.

 

ATIKLARDAN ENERJİ VE GÜBREYE

Entegre Katı Atık Yönetimi Projesinde çalışmalar tüm hızıyla devam ederken,  Proje kapsamında Akyazı ve Karasu'da inşa edilen aktarma istasyonları tamamlandı. SEKAY ile Sakarya'da değerlendirilmeyen atık kalmaması hedeflenirken, atıkların enerjiye ve organik gübreye dönüşerek şehre katma değer sağlaması, şehrin yeşilinin korunması amaçlanıyor.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.