İYİ GENÇLER MİNNETLERİNİ GÖSTERDİLER

İYİ GENÇLER MİNNETLERİNİ GÖSTERDİLER

İyi Parti Düzce Gençlik Kolları üyeleri 5 Aralık Kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilmesinin 84. Yıl dönümünde, Atatürk büstüne karanfil sundular.

5 Aralık Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkının verilmesinin 84. Yıldönümünde İYİ Parti Düzce Gençlik Kolları Başkanı Hüseyin Ercan ve yönetim kurulu üyeleri, Anıtpark?ta bulunan Atatürk büstüne karanfil sunarak teşekkür ettiler.

Gençlik Kolları Başkanı Hüseyin Ercan, ?Bundan 84 yıl önce bugün;yalnızca ülkemizin içinde bulunduğu şartlar açısından değil tüm dünya devletlerinde de henüz haklar anlamında kadın erkek eşitliği dillendirilmezken ileri görüşlülüğü,insana olan saygısı,devlet adamlığı bugün bile kimse ile kıyas edilmeyen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk sayesinde Türk Kadını seçme ve seçilme hakkına sahip olmuştur.? Dedi.

Kadınların, sahip olduğu haklarının bilincine varmalarının büyük önem taşıdığını vurgulayan Ercan, ?Kadınlarımızın öncelikle toplum içerisinde var olmak için mücadele ettiği bir ülkede onların siyasete tam ve aktif katılımını sağlamak için pozitif ayrımcılık temelinde demokratik atılımların bir an önce yapılması gerekmektedir? ifadelerini kullandı.

Ercan, ?Ülkemizde Kadınlar yönetimdeki hakkını ancak siyasete katılarak kullanacaktır. Seçilen kadınların da gerçekten kadının yanında ve kadın sorunlarını yine kadın gözüyle, kadın diliyle çözüm üretmesi gerektiğini düşünüyoruz. Kadına Seçme ve Seçilme Hakkı verilmesinin 84.yıldönümü sebebiyle, bugün ve her zaman hayatın her alanında söz, yetki, karar ve politika üretim mekanizmalarında eşit temsiliyet hakkını kazanmaları için tüm kadınların yanında yer aldık bundan sonra da yer alacağız? dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.