Küçük: Geleceğimizi Pazarlıyorlar

İYİ Parti ve CHP’nin Düzce Belediye Başkan Adayı Ömer Küçük, belediyenin pazarlık usulü yaptığı ihalelerdeki yüksek maliyetlere dikkat çekti. “ Geleceğimizi pazarlıyorlar” diyen Küçük, “ Düzce’yi 16 yıldır sanki başkası yönetiyormuş gibi şimdi çok güzel olacak diyorlar” şeklinde konuştu.

İYİ Parti ve CHP’nin Düzce Belediye Başkan Adayı Ömer Küçük bugün, meclis üye adayları ile birlikte kahvaltılı bir basın toplantısı düzenledi.

 

DÜZCE’MİZLE OYNAMAYIN

Toplantıda yaptığı konuşmaya “ Düzce için dertleşelim” diyerek başlayan Küçük, tüm kesimlerin mutsuz olduğu Düzce’nin çok güçlü olduğunu ancak yoksul bırakıldığını belirtti.

Düzce çok güzel olacak diyenlere sözü olduğunu söyleyerek, “ Düzce’nin güzelliğine laf etmeyin” diyen Küçük, “ Düzce’yi yoksullaştırdınız, garipleştirdiniz, 15 yıldır unutturdunuz. Konuralp’imiz var tarihi, Güzelderemiz var, Samanderemiz var, Yaylalarımız var, Akçakocamız var. Doğal güzellikleri zaten Allah bize bahşetmiş. 4 tane organize sanayi bölgesi var. Ama 3’ünü dolduramamışken, dördüncüsünü gündeme getirip beşincisini yapmaya kalkan bu zihniyete de artık Düzce’mizle oynamayın diyoruz. Akçakoca’da OSB’nin işi ne. tarihini, güzelliklerini tanıtmamışken, Düzce’miz ile oynamayın diyoruz.” Şeklinde konuştu.

 

OLAĞANÜSTÜ DURUM MU VARDI

Düzce Belediyesi’nin neden borç batağında olduğunu slayt sunumu ile anlatan Küçük, belediyede ihalelerin yüzde 90’nın pazarlık usulü yapıldığını, belediyenin gelirinin çok olduğunu ve borcu misli misli ödeyebileceğini söyledi.

İhalelerin pazarlık usulü ile yapılmasının gerekçesini anlatan Küçük, “ Doğal afetler, salgın hastalıklar, can veya mal kaybı tehlikesi gibi ani ve beklenmeyen veya idare tarafından önceden öngörülemeyen olayların ortaya çıkması üzerine, ihalenin ivedi olarak yapılması zorunlu olmuştur. Belediye Anıtpark’ta Ramazan eğlenceleri yaptı, Olağan üstü durum vardı o eğlenceleri yapmak zorundaydı.” Dedi ve Ramazan eğlencelerinin 30 günlük maliyetini söyledi.

 

SİZ DÜZCELİ OLAMAZSINIZ

Belediyenin yaptığı pazarlık usulü ihalelerde süreler  ve bedelleri ile ilgili konuşan Küçük, “ Bizi pazara çıkardılar, Düzce’yi pazarlıyorlar” dedi.

Küçük, “ Tüm Düzce halkına iletmenizi istiyorum. Bizim geleceğimizle oynuyorlar. Bizim geleceğimizi pazarlıyorlar. 5 ay süreli bir sepetli araca eğer 72 milyon lira veriyorsanız, siz Düzceli olamazsınız, olamazsınız. Ayıp ediyorsunuz. Düzce çok güzel olacak diyorlar ya, sanki 16 yıldır Düzce’yi başkaları yönetiyordu. Biz şeffaf Düzce belediyesi olacağız.  Harcadığı 25 kuruşun hesabını veren bir belediye olacağız.” Dedi.

 

SADECE FATURA KESİP GİTTİĞİNE EMİNİM

Yıl boyunca boş duran güreş sahası ile ilgili de eleştirilerde bulunan Küçük, “ senede 2 gün için bir değerimiz gasp ettiniz, bu suçun bedelini seçimde ödeyeceksiniz” ifadelerini kullandı.

60 adet halk tipi otobüsün 2 ay boyunca yıkanıp temizlenmesi için açılan ihaleyle ilgili de konuşan Küçük, “ Bizim belediyede kimse yok temizlenmesi lazım onun için acilen ihaleye çıkartmamız lazım, bunun için ne ödememiz gerek, 264 milyon 320 bin TL. Sadece 2 ay boyunca 60 otobüsün yıkanıp temizlenmesi. Bizim yıkamacılara gitseydiniz de , hiç olmazsa bu paranın yarısını size teklif ederlerdi , adam gibi de yıkarlardı. Bu adam Ankara’dan gelecek Düzce’de bizim otobüsümüzü yıkayacak öyle mi. Yıkamadığına, sadece fatura kesip gittiğine  adım gibi eminim. Olmaz böyle bir şey.” Dedi.

 

ŞEFFAFLIK YEMİNİ

Küçük son olarak seçimi kazanması halinde nasıl bir belediye başkanı olacağını anlattı ve yemin etti.

“Belediyeyi almadan yeminimizi hazırladık. Hizmette adalet ve eşitlik ilkesinden ayrılmadan, vatandaş memnuniyetini esas alan, milli, çoğulcu ve katılımcı bir yol izleyeceğime, gece gündüz demeden, yılmadan yorulmadan çalışacağıma, hesabımda temiz ve tutumlu, şeffaf olacağıma, kimsesizlerin kimsesi, evsizlerin de yuvası olacağıma, gariplerin suyunu, aşını alacağıma, büyük güçlü Türkiye ülkümüzün yaratılanı yaradanın emaneti olarak görmekten ve bu görüşümüzden asla ayrılmadan hizmet edeceğimize tüm Düzce basınının önünde, parti yöneticilerimin karşısında, meclis üyelerimin karşısında, namusum ve şerefim üzerine yemin ediyorum.”

Küçük açıklamalarının ardından belediye ve il genel meclisi adaylarıyla toplu fotoğraf çektirdi.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
24.2.2019
02:05

Senin partinin sözde İYİ yönetimi sana zarar veriyor. Senin yanında gezenler sana oy kaybettiriyor

Katılıyorum   Katılmıyorum
%49,17
Kemalettin Acar
23.2.2019
13:30

Düzce'nin halini Düzce'li anlar. 15 yıldır iktidarda ve belediye olanlar Düzce'yi anlamayanlar. Düzce'yi uçuracağız deyip herkesi kendilerine güldürüyorlar. Bu seçimde oy kullananlar her şeyi değerlendirip oy kullanacaklardır. Hangi kadro Düzce'nin çalınan yılları en kusa sürede kapatıp geleceğe yatırım yapacaksa o kadroyu işbaşına getirecektir. İnşallah hayırlısı olur.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%55,77
düzceli
22.2.2019
17:44

Sayın küçük başkan olmak istiyorsan daha güçlü şekilde akp yapamadığı işleri düzce halkı bilmeli buna göre oy vermeli muhalefetin ikna etmeli daha sert söylemler geliştirmeli yoksa oy aslanın midesinde koparıp alınacak

Katılıyorum   Katılmıyorum
%53,07
İlyas kardüz
22.2.2019
17:49

Sayın küçük başkan olmak istiyorsan düzcenin sorunlarını daha güçlü daha agresif yöntemlerle düzce halkını ikna edebilirseniz başarılı olursunuz muhalefetin etkili olması lazımki kazansın

Katılıyorum   Katılmıyorum
%52,56
İlyas kardüz


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.