Terör Saldırısını Kınadılar

Terör Saldırısını Kınadılar

Terör Saldırısını Kınadılar

Yeni Zelanda’nın Christchurch şehrinde iki camiye silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda ölü sayısının 49 olduğu açıklandı. Saldırganlardan biri, cemaate ateş ederken sosyal medyadan canlı yayın yaptı. Polis, 1’i kadın 4 saldırganın yakalandığını açıkladı.Saldırıda 2 Türk vatandaşı yaralandı saldırıya Düzce'den de tepkiler yağdı.

 

AK PARTİ İL BAŞKANI MUSTAFA KESKİN

 

AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin Yeni Zellanda'daki terör saldırsından dolayı bir mesaj yayımladı.

 

AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin mesajında "Yeni Zelanda Christchurch şehrinde iki camiye  yapılan ırkçı ve faşist saldırıda onlarca kişinin, hunharca katledildiği Saldırıyı şiddetle kınıyor, ölenlere Allah’tan rahmet yaralı olanlara acil şifalar diliyorum."

 

"Bu saldırı, İslam karşıtlığının ve Müslüman düşmanlığının geldiği son noktayı göstermektedir.Dünya artık bu söylemlere karşı sesini yükseltmeli ve İslamofobik faşist terörizme dur demelidir."ifadelerini kullandı.

 

İYİ PARTİ İL BAŞKANI YUNUS ÖZAY ER

 

İyi parti il başkanı Yunus Özay Er, Yeni Zelanda'da Müslümanların ibadet ettiği sırada 2 Camiye düzenlenen, 49 kişinin hayatını kaybettiği ve yüzlerce kişinin yaralandığı bombalı saldırıyı kınadı.

Er yaptığı açıklamada, "Mübarek Cuma günü, Cuma namazı çıkışı Yeni Zelanda’da  camilerimize yapılan saldırıları şiddetle kınıyorum. Dünya’nın dört bir yanında yaşananlar göstermektedir ki ayrıştırıcı ve kutuplaştırıcı dil insanlık için büyük tehlikedir. Kısa vadede sağlayacağı küçük faydaların uzun vadede ödenmesi zor bedelleri olur ve ne yazık ki insanlık çok kötü günlere doğru hızla ilerliyor"diyerek saldırılarda hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet yaralılara acil şifalar diledi.

 

 

 

İYİ PARTİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ÖMER KÜÇÜK

 

 

Küçük nefretle kınadı

 

İyi parti ve CHP belediye baskan adayı Ömer Küçük, Yeni Zelanda'da yaşanan hain saldırıyı  kınadı.  Küçük, "Bugün cuma… Bizim için bayram havasında geçmesi gereken mübarek bir gün… Bu bayram günümüzde ise acımız çok büyük.

Yeni Zelanda’da Cuma namazı kılmak için bir araya gelen Müslümanlara yönelik saldırıyı nefretle kınadığımı belirtmek istiyorum

Yeni Zelanda'daki saldırılarda hayatlarını kaybeden masum kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum"dedi.

 

MHP BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ERDOĞAN BIYIK

 

Mübarek Cuma günü, Cuma namazı çıkışı Yeni Zelanda’da  camilerimize yapılan saldırıları şiddetle kınıyor, saldırılarda hayatlarını kaybeden din kardeşlerimize Allah'tan rahmet yaralılara acil şifalar diliyorum


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.