Zaferin 104. Yılı

Zaferin 104. Yılı

Zaferin 104. Yılı

İtilaf Devletleri'ne karşı 1915–1916 yılları arasında muhteşem bir azim ve mücadele ile kazandığımız 18 Mart Çanakkale Zaferi’yle ilgili tüm yurtta olduğu gibi Düzce’de de kutlanıyor.Zaferin 104.Yılı ile ilgili kutlama mesajları yayınlandı.

DÜZCE VALİSİ DR. ZÜLKİF DAĞLI

"Yüce milletimiz tarih boyunca, vatanını, hürriyetini ve istiklalini korumak için emsalsiz cesaret ve fedakârlıklar göstermiş ve tarihini şanlı zaferlerle doldurmuştur.

Çanakkale, bin yıllık tarihimizin her anına damga vuran istiklal ve istikbalimiz konusundaki kararlılığımızın, iman gücünün, çok büyük fedakârlıklarla bir kez daha teyit edildiği yerdir.

Canlarını feda ederek 'Çanakkale geçilmez' dedirten, aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimiz milletimizin vatan, bayrak, istiklal ve hürriyetleri uğruna neler yapabileceğini tüm dünyaya göstermişlerdir. Çanakkale'de kazanılan bu zafer milletimizin birlik, beraberliğinin ve kardeşliğinin en güzel örneği ve bunun asla bozulamayacağının en açık delilidir.

Şanlı geçmişimizden aldığımız güçle, bizlere emanet edilen bu aziz vatana, günümüzde ve gelecekte de aynı şuur ve sadakatle sahip çıkmak konusunda her zamankinden daha kararlıyız.

Çanakkale Zaferi’nin 104. yıl dönümü dolayısıyla milletimize eşsiz bir zaferin gururunu yaşatan başta devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatan uğrunda en değerli varlıklarını feda eden Çanakkale, Kıbrıs, 15 Temmuz ve terörle mücadele operasyonları şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Gazilerimize sağlık, afiyet ve hayırlı uzun ömürler diliyorum.

DÜZCE BELEDİYE BAŞKANI DURSUN AY

18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Gününün 104. yılı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay Çanakkale ruhunun Türk tarihinde başka bir yeri olduğunu ifade ederek “tarihimiz birbirinden şanlı zaferlerle dolup taşar. Türk’ün manevi kudreti karşısında çaresiz kalan düşmanlara vatan, millet, bayrak sevgisini öğrettiğimiz yegane zaferlerden biri de Çanakkale’dir. Bir milletin yeniden doğuşu olarak anılan, öğrenilen bu destanda Türk milletinin hürriyet için neler yapabileceğine tüm dünya şahit olmuştur. ‘Çanakkale Geçilmez’ diyerek kazanılan bu zafer milletimizin, birlik ve bütünlüğünün her zaman süreceğinin de açık bir göstergesidir. Şanlı tarihimizden aldığımız kıssalar ve Türk’ün eşsiz zaferleri ile öğrendiğimiz geçmişimizdeki ilham ile en büyük amacımız; topraklarımıza, aziz milletimizin geleceğine sahip çıkmaktır. Bu vesile ile Çanakkale Zaferinin 104. yılında devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ile silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize acil şifalar, hayırlı ömür diliyorum” dedi.

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ NİGAR DEMİRCAN ÇAKAR

Dönemin en güçlü ordularına karşı göğüslerin siper edildiği, “Çanakkale geçilmez” gerçeğinin tarihe yüz binlerce şehidin kanıyla yazıldığı, bağımsızlık uğruna ölüme koşan Türk Milletinin dünyaya meydan okuduğu, teknolojinin değil inananların ve haklıların kazandığı, yüce ruhun adıdır Çanakkale.

Yediden yetmişe, kadından erkeğe, vatan uğruna herkesin tek vücut olduğu, kendilerini medeni olarak nitelendiren; ancak kendinden olmayanları yok etmek için hayasızca saldıranlara dünya döndükçe unutamayacakları bir dersin verildiği yerdir Çanakkale.

Tarihe altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi; “Ben size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum.” emrine karşılık, 15 dakika sonra öleceğini bildiği halde halay çekerek cepheye giden delikanlıların, ölümü zaferleştirdikleri yerdir Çanakkale.

Çanakkale Cephesi Anadolu halkına verdiği umut, azim ve kararlılıkla, Kurtuluş Savaşı’nın ilham kaynağını oluşturmuştur. Çanakkale, Türk ulusunun, bağımsızlık ve hürriyet söz konusu olduğunda ne denli kararlı ve kahraman olduğunu tüm dünyaya sonsuza dek hatırlatacak bir cephe olarak kalacaktır.

Düzce Üniversitesi olarak; milletimizin, tüm imkânsızlıklara rağmen milli birlik ve beraberlik bilinciyle bir bütün olarak vatanını, dinini ve değerlerini koruyacağını dünyaya gösteren Çanakkale Zaferimizin yıl dönümünü kutluyor; Çanakkale ruhunun artarak devam etmesini temenni ediyor, başta Çanakkale Kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.

 

AK PARTİ İL BAŞKANI MUSTAFA KESKİN

"Hiçbir savaş Çanakkale savaşı kadar tüm dünyayı etkilememiş ve tarihin akışını değiştirememiştir. Çanakkale zaferi, tarihten silinmek istenen bir ulusun, tüm yokluk ve imkânsızlıklara rağmen, vatanını yüksek bir ruh ve bilinçle, canı pahasına nasıl savunduğunu gösteren onurlu bir kahramanlık destanı olarak dünya tarihinde hak ettiği yeri almıştır.

Bu cephede alınan galibiyet, dünya ülkelerinin güç dengelerini değiştirmiş, paylaşım heveslerini yıkmış, büyük Türk milletinin belirleyici ve yönlendirici gücünü bir kere daha gözler önüne sermiştir. Çanakkale Savaşları, bir milletin birlik ve beraberlik içerisinde vatan toprağına karşı duyulan bağlılığın ve inancın o yüksek ruh halinde tek vücut olması ve kararlılığının simgesidir.

Çanakkale Cephesi'nin Anadolu halkına verdiği azim, umut ve kararlılık Kurtuluş Savaşı'nın meşalesini de ateşlemiştir.
Bu büyük zaferin 104.yılını kutlamakta olmanın verdiği gururla, bir kez daha Çanakkale'de canını bu vatan için seve seve feda eden tüm kahraman şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, şükranla anıyorum." İfadelerine yer verdi.

 

CHP İL BAŞKANI İLHAN DURU

ÇANAKKALE’DE DESTAN YAZDILAR

Kahramanlık destanlarıyla dolu şanlı tarihimizde öyle dönüm noktaları vardır ki, sadece bizim için değil tüm insanlık için bir abidedir. Çanakkale Savaşı da, böylesine muhteşem destanlardan biridir. Çanakkale Zaferi, yok olacağı tahmin edilen bir milletin, gerektiğinde vatanı uğruna severek ölüme koşmasının anıtlaşmış örneğidir.

Milletimizin zamanının en güçlü ve donanımlı ordularına karşı inanç, vatan sevgisi, dayanışma, birlik ve beraberlik duyguları ile vermiş olduğu büyük bir mücadeledir. Türk’ün yenilmezliğini, Mehmetçiğin azim ve iradesini aynı zamanda centilmenliğini tüm dünyaya göstermiş olması açısından da oldukça önemlidir

Yine bu zafer, kendisinden güçlü düşman orduları karşısında kazanılmış bir onur savaşıdır. Çanakkale Savaşları sonunda, zamanın en gelişmiş silahlarıyla donatılmış düşman kuvvetleri, Türk askeri karşısında ağır bir yenilgiye uğramış, Gelibolu yarımadasından geri çekilmek zorunda kalmıştır.

Atatürk’ün askerleri dehası ve ileri görüşlülüğü ile bir destan yazdılar. Ülkemizin birliği ve beraberliği, bizlerin daha özgür, huzurlu bir ülkede yaşamamızı sağlamak için canını feda eden atalarımızın, şehitlerimizin hakkını hiçbir şekilde ödeyemeyiz.

Çanakkale Savaşları’nın yıl dönümünde bizlere düşen en büyük görev, ülkemizin bölünmez bütünlüğünü, birlik ve beraberliğimizi daima korumaktır. Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Çanakkale Savaşları'nın tüm kahramanlarını, iç güvenlik harekâtında şahadet şerbetini içen şehitlerimizi şükran ve minnetle anıyorum.”

 

İYİ PARTİ CHP BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ÖMER KÜÇÜK

 

İYİ Parti ve CHP Düzce Belediye Başkan Adayı Ömer Küçük, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 104’üncü yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Ömer Küçük’ün mesajı şu şekilde: “Milletimizin tarih boyunca kazandığı en parlak zaferlerden biri olan Çanakkale Zaferi’nin 104. yıl dönümünü kutlamanın haklı gururu ve heyecanı içerisindeyiz. 1915 yılında Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde ülkemizin her şehrinden gelen vatan evlatları bu topraklar için canını ortaya koydular. Türk milleti Çanakkale’de tek yumruk olarak sayıca kendilerinden fazla olan güçlü devletlere boyun eğmediler. Vatanı ve istiklali için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan Türk milleti, tarih boyunca gurur kaynağımız olan büyük zaferlere imza atmış, canı pahasına verdiği mücadelelerle başka milletlere de emsal olmuştur. Tarihte eşine az rastlanan bir kahramanlık destanı ve bir varoluş mücadelesi olan Çanakkale Zaferi ile Milletimiz; kendisini tarihten silmek isteyenlere imkânsızlıklara rağmen büyük bir ders vermiş ve tüm dünyaya 'Çanakkale Geçilmez' dedirtmiştir.

Bugün bizlere, Çanakkale’de, kahramanca savaşan, vatanımızı kanıyla, canıyla müdafaa eden şehitlerimizi ebediyen şükranla hatırlamak, şehitlerimizin aziz emaneti olan ülkemizi korumak, maddi ve manevi bütün değerlerimizi daha yükseğe taşımak için çalışmak ve üretmeye devam etmek yakışmaktadır. Çanakkale Zaferi’nin 104. yıl dönümünü kutluyor, aziz şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum.”

 

MHP BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ERDOĞAN BIYIK

“ Dünyaya Türklerin nasıl bir millet olduğu gösterildi”

Milliyetçi Hareket Partisi Düzce Belediye Başkan Adayı Erdoğan Bıyık 18 Mart Çanakkale Zaferinin 104. Yıldönümü ile ilgili olarak mesaj yayınladı. 

Mesajında Milliyetçi Hareket Partisi Düzce Belediye Başkan Adayı Erdoğan Bıyık, “Dünya’ya Türklerin nasıl bir millet olduğunu gösteren, Türk Milletinin bağımsızlığına verdiği önemi ve bu uğurda canını hiçe saydığının bir göstergesi olan Çanakkale Zaferinin 104. Yıldönümünü gururla kutluyoruz. Haçlı ordularını Çanakkale’ye gömen, Dünya’nın tarihine yön veren Çanakkale Zaferinin 104. Yıldönümünde geçmişimizi bir an olsun unutmadan, atalarımızın miras bıraktığı Türkiye Cumhuriyeti topraklarının ne kadar değerli olduğunun bilinçinde olarak birlik ve beraberlik ruhu içerisinde yaşamaya devam etmemiz gerekiyor”dedi.

        


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.