Ay Avukat Hakları Merkezi Kurulacak

Ay Avukat Hakları Merkezi Kurulacak

Televizyonumuzda yayınlanan gündem programının bu haftaki konuğu Düzce Baro başkanı Av. Azade Ay oldu.

 

Mehmet İbrahimoğlu’nun hazırlayıp sunduğu gündem programına katılan Düzce Baro başkanı Av. Azade Ay kazandıkları dava yarışmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Ay; “2010 yılından beri Türkiye barolar birliği izninde stajyer avukatlar arasında bir kurgusal dava yarışması düzenleniyor. Kurgusal davada bir konu belirleniyor, birlik tarafından, organize bir iş bu, detaylandırıyor, barolara gönderiliyor. Bu sene sanırım 55 baro buna katıldı. Katılımcı barolardan birisi Düzce Barosuydu. Biz batı Karadeniz bölgesinde yarıştık bu sene. 3 yıldır bu yarışmaya katılıyoruz ve ilk defa Düzce barosu bölge 2.nciliğini elde etti. Ben buradan katılanlara arkadaşlara tüm Barolara, bu işe emek veren herkese binlerce kes teşekkür ediyorum. İyi ki bu baronun başkanıyım, iyi ki böyle güzel çocuklar bizimle birlikte çalıştılar, bunlara emek verenler, onları eğiten arkadaşlar, staj eğitim merkezimizin çabaları ve buna gönül veren stajyer meslektaşlarımıza ayrıca buradan sizin huzurunuda teşekkür ediyorum.” dedi

 

Ergenekon davası ile ilgili konuşan Düzce Baro başkanı Av. Azade Ay; “2007 yılında ülkemizde sistematik olarak bu yapılıyordu, sürekli çamur at izi kalsın, herkes aksi seda çıkaran, muhalif görünen, yargı eliyle bastırılmaya çalışıyordu. dedi.  Ay 2010 yılında bir anayasa değişikliği yapıldı ve çoğu kesim bunu alkışladı. Hatta yetmez ama evetçiler vardı, HSK’nın yapısı değiştirildi. HSK’nın yapısı değiştirilince maalesef ülkeye bu kalkışmaya yapılanların başı  HSK’yı ele geçirdi. Hakim ve savcı atamalarını onlar yaptılar, bu hakim ve savcılar onların emir eri gibi davrandılar işte Ergenekon davalarında yaşanan süreç oydu, delilli,delile bakılmaksızın haklarında bir sürü dava açıldı, ordumuz çökertilmeye çalışıldı, donanma bitirildi,  bir an zaten resmen paşa kalmamıştı, donanmayı yok ettik, güçlü bir ordumuz vardı, ordumuza saldırdı bunlar, o yüzden örnek paşaları aldık, haklarında olmayacak iddialarda bulunduk, söz söyleyen aydınlar hakkında hemen Ergenekoncu diye bir iddaname düzenledik, düzmece iddanamelerle insanları evlerinden aşlarından işlerinden mahrum ettik, ne oldu elimize ne geçti? Küstürdük halkın bir kısmını. Bunların hepsi fetöcü hakimlerin ve savcıların oyunuyla oldu, HSK’nın yapısının değişmesiyle oldu bana göre, bakın yargıda kesinlikle seçim olmaz, yargıda asıl olan liyakattir. HSK’da bir an evvel liyakattan kaynaklanıcak şekilde düzenlenmelidir” şeklinde konuştu.

 

Mehmet ibrahimoğlu’nun Baronun yeni dönemdeki hedefleri nelerdir sorusunu cevaplayan Av. Azade Ay;  tabiî ki bu mevcut kurulmuş sistemler devam edecek ama öncelikle avukat hakları merkezi kurucaz, avukat arkadaşlarımızın sorunlarını tartışıcak bir merkez kurulcak hada geniş kapsamlı daha profesyonel çalışılcak, onlardan yönetim dışında, yönetimle koordineli ama yine başka bir gurpla yapılıcak. Yönetimle bu konuyu tartışıyoruz bu adli tatil içerisinde bunları yapıp bir an önce avukat hakları merkezimiz hazır olup çıkmak istiyoruz dedi.”


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.